(+31)040 - 304 60 58

Nieuws

Damon Dinsdag 23 mei

Aanstaande zondag zal de boekpresentatie van Alleen maar woorden, Brieven van Heloïse en Abelard vertaling Ramon Selles plaatsvinden. Daarom in de Damon Dinsdag een fragment uit deze uitgave:

"Het fysieke uit elkaar zijn zorgde tegelijkertijd voor een enorme innerlijke verbondenheid, en het verlangen werd alleen maar intenser doordat de bevrediging ervan ons werd onthouden. We waren ieder gevoel van schaamte al gepasseerd en werden alleen maar schaamtelozer. Hoe beter het moment ons uitkwam om het te doen, des te kleiner werd de gêne, waardoor op een gegeven moment wel moest gebeuren wat we van het verhaal van de dichter kennen, over Mars en Venus.

Vrij snel kwam het meisje erachter dat ze zwanger was, waarover ze me meteen dolgelukkig een brief schreef: een kindje! Wat nu? Toen heb ik haar op een nacht, op een afgesproken tijdstip en in het geheim uit het huis van haar oom gehaald, die niet thuis was, en zo snel mogelijk naar mijn geboortestreek verhuisd. Daar is ze enige tijd bij mijn zus gebleven en uiteindelijk van een jongetje bevallen. Ze noemde het Astralabe.

Haar oom werd, eenmaal terug van weggeweest, zowat waanzinnig. Je kunt je niet voorstellen wat een pijn en onrust dit hem bezorgde, wat een aanslag het op hem deed dat hij zo in zijn eer was aangetast. Je had erbij moeten zijn. Hij had geen idee wat hij tegen mij kon beginnen, wat voor plannetjes hij kon verzinnen. Zou hij me vermoorden of me fysiek iets aandoen, dan was hij als de dood dat zijn geliefde nichtje, dat nog bij mijn familie buiten Francia zat, het zou ontgelden. Me ontvoeren en ergens gijzelen was geen optie, want daar had ik de nodige voorzorgsmaatregelen tegen genomen. Ik twijfelde er namelijk geen moment aan dat hij tot zoiets in staat was, had hij de middelen en het lef gehad."

U kunt zich nog aanmelden voor de boekpresentatie. KLIK HIER voor meer informatie.