040 - 304 60 58

Over de ziel en de verrijzenis

Boeken

Lezing Piet Hein Hupsch over 'Gregorius van Nyssa'

Datum, tijd: Woensdag 18 januari, 10.30 uur aanvangLocatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 HeemstedeKosten: Gratis. Graag reserveren via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472. Graag attenderen ...

Lees meer

Over de ziel en de verrijzenis

Paul van Geest , Gregorius van Nyssa
€ 19,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Piet Hein Hupsch 
Met een voorwoord van Paul van Geest

De Griekse bisschop en kerkvader Gregorius van Nyssa (4e eeuw na Chr.) beschrijft in zijn dialoog Over de ziel en de verrijzenis het gesprek met zijn oudere zus en lerares Macrina in de laatste uren van haar leven. Ze spreken onder andere over de troost bij het sterven van een geliefde, de kunst van het sterven, de ziel als eenheid van de menselijke persoon en het perspectief na dit sterfelijke leven. Deze filosofisch getinte dialoog resulteert in een visie op de onsterfelijke ziel en op het mysterie van de lichamelijke verrijzenis. Gregorius portretteert Macrina daarbij als vrouwelijke en christelijke pendant van Socrates in Plato’s Phaedo. Deze belangwekkende tekst is nu eindelijk in het Nederlands vertaald.

Joop van der Elst interviewde vertaler Piet Hein Hupsch over Gregorius van Nyssa, Over de ziel en de verrijzenis. U kunt het interview terug luisteren:

Joop van der Elst · Piet Hein Hupsch Gregorius van Nyssa Over de ziel en de verrijzenis

 

Specificaties

ISBN
9789463403399
Oorsponkelijke titel
De anima et resurrectione
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
152 pagina's
Uitvoering
Hardcover
Verschijningsdatum
30 November 2022