(+31)040 - 304 60 58

Soteriologie, Band 2

De christelijke vrijheid in het geloof in Christus

Boeken

Soteriologie, Band 2

De christelijke vrijheid in het geloof in Christus

Maarten Luther
€ 59,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie Maarten Luther Banden

Maarten Luther worstelde lang met de vraag wat christelijke vrijheid precies behelst en hoe deze vrijheid verkregen en ervaren kan worden. In Soteriologie, de tweede band van de Latijn-Nederlandse uitgave, staan geschriften van Luther over dat thema centraal. Hierin probeert hij op verschillende manieren uit te leggen hoe de christelijke godsdienst de problemen kan oplossen die de menselijke situatie vanuit theologisch perspectief met zich meebracht (vgl. Band I: Theologische antropologie – De mens voor God).

Naast de beroemde 95 stellingen, die het begin van de reformatie inluidden, bevat deze band ook het Traktaat over de christelijke vrijheid aan Paus Leo X en zijn geschrift tegen Jacobus Latomus, een meesterstuk van apologie, polemiek en wetenschappelijke (grammaticale) benadering van de Bijbel.

Specificaties

ISBN
9789463400534
Auteur(s)
Vertaler(s)
Redacteur(en)
Omvang
640 pagina's
Uitvoering
Gebonden uitgave
Verschijningsdatum
21 Juni 2018
Verschenen in de serie

Recensies

In: NDB Biblion, 12 september 2018
"Net als in het eerste deel is op de linkerbladzijde de Latijnse tekst afgedrukt (met notities in voetnoten), op de rechterpagina een prachtige Nederlandse vertaling. Waardevolle kennismaking met de minder bekende, maar scherpzinnige wetenschappelijke kant van deze reformator."
ds. C.A. den Hertog

Op: http://www.christusrex.be/1902-soteriologie-de-christelijke-vrijheid-in-het-geloof-in-christus.html
"Het is een excellente tekstuitgave geworden, zoals we dat gewoon zijn van Damon. Een referentiewerk, voorafgegaan door een verduidelijkende inleiding en uitgebreide registers."

In: Collationes nr 4, 2018
"waardevolle uitgave"
Adelbert Denaux, Brugge