(+31)040 - 304 60 58

Vrijheid voor onderwijs

Een uitnodiging tot wisseling van perspectief

Boeken

Vrijheid voor onderwijs

Een uitnodiging tot wisseling van perspectief

Erik Borgman , Sandra van Groningen , Chris Hermans , Berend Kamphuis , Theo van der Zee , Gert Biesta , Ernst Hirsch Ballin , Paul Zoontjens , Renée van Schoonhoven , Hansko Broeksteeg
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verus Verkenningen deel 2
Onder redactie van Chris Hermans

Vrijheid van onderwijs (artikel 23 Grondwet) is een thema dat op veel belangstelling kan rekenen in de pers, politiek, en veel organisaties in en rond het onderwijs. Waar onderwijs vrij is, gaat dit ten koste van zorg van de staat voor de kwaliteit van onderwijs (deugdelijkheid, toegankelijkheid, gelijke kansen). De auteurs van deze bundel doen een voorstel tot wisseling van perspectief: van vrijheid van onderwijs naar vrijheid voor onderwijs. Een perspectiefwisseling vanuit het recht van het kind dat vrij is en de vrijheid van scholen (leraren, schoolleiders, besturen) om te antwoorden op het pedagogisch appel tot persoonsvorming. Een perspectiefwisseling belicht vanuit verschillende invalshoeken: bestuurlijk, pedagogisch, levensbeschouwelijk en juridisch (onderwijsrecht, staatsrecht, internationaal recht).

Specificaties

ISBN
9789463403047
Auteur(s)
Redacteur(en)
Omvang
160 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
25 Mei 2021
Verschenen in de serie

Recensies

NBD Biblion, oktober 2021
"Een keur van auteurs, professionals van naam en faam, bieden onder redactie van de pastoraal theoloog Chris Hermans, nieuwe zienswijzen op de diverse aspecten van vrijheid van onderwijs. (...) Belangwekkende uitgave voor politiek, onderwijs en maatschappij."
Dr. A. Schipper MA