(+31)040 - 304 60 58

Wat maakt gelukkig?

Boeken

Wat maakt gelukkig?

Thomas van Aquino
€ 22,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Vertaling en toelichting door Niko Schonebaum

Wat maakt gelukkig? Een grote vraag, eeuwenoud maar altijd nieuw. Een vraag die brandt in het hart van ieder mens, soms als laaiend vuur, soms als kalme waakvlam. Een vraag die zich niet terzijde laat schuiven, maar gesteld, besproken, beantwoord wil worden. Een vraag die voor Thomas van Aquino aan het begin stond van een intellectuele zoektocht naar de zin van het leven. In dit boek deelt hij zijn vondsten en geeft hij antwoord op de vragen: wat is het geluk, wat is ervoor nodig en kunnen we het bereiken?

Joop van der Elst interviewde vertaler Niko Schonebaum over Thomas van Aquino, Wat maakt gelukkig?. Het interview kunt u hier terugluisteren: 

Joop van der Elst · Niko Schonebaum Thomas van Aquino Wat maakt gelukkig?

Specificaties

ISBN
9789463403139
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
192 pagina's
Uitvoering
Gebonden boek
Verschijningsdatum
25 November 2021

Recensies

In Sophie, nummer 12 2022
Rudi te Velde schreef een uitgebreide recensie over Thomas van Aquino, Wat maakt gelukkig?. Volgens hem is het een boeiende en nog altijd actuele verhandeling over het menselijk geluk. U kunt het gehele stuk HIER lezen.
Rudi te Velde is bijzonder hoogleraar vanwege de Stichting Thomas More aan de Tilburg School of Catholic Theology.

In Trouw 22 december 2021:
"Thomas van Aquino doet in dit boek twee dingen: hij denkt na over geluk, en hij leert de lezer hoe je methodisch over zo’n complex thema kunt nadenken. De rustige cadans van vraag en antwoord nodigt uit tot traag lezen en meedenken. En dankzij de behapbare selectie en voortreffelijke inleiding van de vertaler krijg je eindelijk eens de kans om te proeven van dit theologische meesterwerk dat zoveel invloed op het westerse denken heeft gehad."
Sjoerd Mulder

In: Kerk en leven, april 2022
"Schonebaums boek bevat Thomas’ vondsten en geeft antwoord op volgende vragen: wat is het geluk, wat is ervoor nodig en kunnen we het bereiken? De lezer wordt ook geïntroduceerd in Thomas’ manier van redeneren. „Eerst zullen we bespreken waarin het geluk bestaat, daarna vragen we ons af wat het is en hoe we het kunnen bereiken.” Gezagsargumenten aanvaardt Thomas niet snel. Alles moet redelijk zijn. Lees hem dus niet zoals de krant."
Kim Van Puyenbroeck