(+31)040 - 304 60 58

Actief socialisme en vrijheid

Pleidooi voor hechtere linkse samenwerking

Boeken

Actief socialisme en vrijheid

Pleidooi voor hechtere linkse samenwerking

Jasper Schaaf
€ 17,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Een nuchtere vraag: kunnen we onze maatschappij veranderen? Impulsief: ja, toch. Bijna niemand gelooft echter dat je het kapitalisme kunt afschaffen. Terwijl velen helemaal niet in de weldadigheid van het kapitalisme geloven. Over deze paradox gaat Actief socialisme en vrijheid.

Het uitgangspunt is: een betere en socialere samenleving is mogelijk. Dat wordt uitgewerkt naar actuele vormen van politiek denken en handelen. Inspiratiebronnen zijn ideeën van Marx, Engels en anderen, waaronder die van Aristoteles, Spinoza, Rousseau, Dietzgen en Sivaraksa. Kan theorie bijdragen tot structurele sociale en ecologische verbeteringen? Deze vraag leidt tot een pleidooi voor hechtere linkse samenwerking.

Specificaties

ISBN
9789463401425
Auteur(s)
Omvang
176 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
13 November 2018

Recensies

Op: http://www.solidariteit.nl/extra/2018/activerende_denkstof.html
"Of het nou over Aristoteles, Spinoza, Hegel of Marx, Engels, Rosa Luxemburg en Gramsci gaat, Jasper weet uit hun werk met veel kennis van zaken boeiende passages te halen om zowel over de kritiek op het bestaande als over de noodzaak van het gewenste grondig na te denken."
Hans Boot

Op: NDB Biblion, december 2018
"Vertrekkend vanuit de stelling 'Een betere en socialere samenleving is mogelijk', houdt politiek-filosoof Schaaf een vurig pleidooi voor samenwerking tussen linkse krachten. De uitdagingen van de moderne samenleving – klimaatverandering, duurzaamheid, vrijheid, (internationale) solidariteit – vragen, wellicht tegen de tijdgeest in, om versterkte aandacht voor socialisme en communisme. Schaaf, zelf actief (geweest) in verschillende linkse politieke partijen, schetst de relevante hoofdlijnen van de opvattingen en geschriften van veelal klassieke politieke filosofen; onder meer Marx en Engels, Aristoteles en Rousseau, Machiavelli en Spinoza passeren de revue. Ook het denken van Chinese en boeddhistische wijsgeren wordt aangehaald. Uiteindelijk mondt het pleidooi voor de nagestreefde linkse samenwerking uit in een politiek-filosofisch traktaat, meer dan in een praktische handleiding of concreet politiek program."
Dr. H.W. Bomert

In: Friesch Dagblad, 1 december 2018:
"Linkse denkers hebben ons in het huidige tijdsgewricht heel wat te bieden, is zijn stelling. En daarmee slaat hij de spijker op zijn kop"
Pieter Anko de Vries

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk