(+31)040 - 304 60 58

Eigen wijs

Kritisch denken in 33 lemma's

Boeken

Eigen wijs

Kritisch denken in 33 lemma's

Kees Meijlink
€ 14,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Er komt dagelijks in hoog tempo onwaarschijnlijk veel informatie op ons af. Moet je al die informatie geloven? Of juist niet? En hoe kun je het best je weg vinden door de jungle van informatie? Eigen wijs is hierbij jouw gids. In 33 lemma’s leidt Kees Meijlink je langs drogredenen, mediawijsheid, statistiek en nog veel meer. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen route bepalen…

Dit boek helpt je kritisch te denken, want kritisch denken kun je leren. Laat je niet van de wijs brengen, denk zelf na en wees Eigen wijs!

Specificaties

ISBN
9789463401210
Auteur(s)
Omvang
152 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
13 Oktober 2017

Recensies

Op: https://boeken.wursten.be/kees-meijlink-eigen-wijs-kritisch-denken/  januari 2018
"Dit boek is bedoeld om tegenwicht te bieden tegen het simplistisch geroep en getier dat in een twitter-tijden de ether vult. Het wil mensen tools aanreiken om de werkelijkheid waarin wij leven op het spoor te komen door ‘kritisch’ te leren denken.
(...) 
De toon is ontspannen, soms relativerend. De docent is nooit ver weg. Daarbij is de auteur goed thuis in de materie, zodat hij weinig tijd verspilt aan aanlopen en inleidingen, maar met behulp van goed gekozen voorbeelden doorstoot naar de kern van de zaak. 
Aanbevolen met name voor leerkrachten levensbeschouwelijk onderwijs, catecheten en gesprekskringleiders, die bij heikele punten wel eens wat verder willen komen dan een onbevredigend ‘we agree tot disagree’."
Dick Wursten

‘Eigen wijs’ is een prettig leesbaar boek dat op een betrokken wijze aanspoort tot, en helpt met het ontwikkelen van kritisch denken dat de kwaliteit van leven dient. Een aanrader dus!
NieuwWij, 30 september 2017, Dirk van de Glind

"Schaf dus dit boekje aan, leg het niet te ver uit uw buurt zodra je het gelezen hebt en wordt zoals het jongetje in het sprookje van ‘De nieuwe kleren van de keizer’ (cfr. lemma 20)"
H-vv.be (Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging), oktober 2017, Sophia de Wolf

"In de vorm van een toegankelijk geschreven gids slaagt Meijlink erin om op plezierige wijze en met behulp van velerlei anekdotes een behulpzaam boekje te schrijven. De lemma’s zijn kort en bondig, maar bieden wel genoeg diepgang om de lezer bewust te maken van de knelpunten bij het kritisch denken en geven genoeg handvaten om als kritische denker aan de slag te gaan."
Hereditas Nexus, februari 2018, Vera Weterings

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk