(+31)040 - 304 60 58

Overdenkingen in eenzaamheid

Boeken

Overdenkingen in eenzaamheid

Thomas Merton
€ 16,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Vertaald door Constant Broos
Onder redactie van Willy Eurlings

Voordat Merton van zijn abt toestemming kreeg om in een kluis te gaan wonen, mocht hij zich enkele uren per dag terugtrekken in een leeg werkschuurtje. Hier schreef hij de zevenendertig korte meditaties uit dit boekje. Hij noemde ze reflecties op het spirituele leven en op de liefde voor de eenzaamheid. Merton laat zien dat eenzaamheid vooral dient om de menselijke persoonlijkheid volledig tot haar recht te laten komen.

Merton bezit het zeldzame talent om ingewikkelde dingen in een heldere en eenvoudige taal uit te leggen, zonder dat daarmee hun betekenis verwatert. Met deze meditaties laat Merton opnieuw zien dat hij “een bron van geestelijke inspiratie en een gids voor velen is” (paus Franciscus).


Joop van der Elst interviewde mede-vertaler Willy Eurlings over 'Thomas Merton, Overdenkingen in eenzaamheid'. U kunt het interview terugluisteren:

Specificaties

ISBN
9789463402552
Oorsponkelijke titel
Thoughts in Solitude
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
160 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
03 Oktober 2019

Recensies

In: Protestants Nederland, februari 2020
"Een bundel overdenkingen van de bekende Amerikaanse trappist Thomas Merton. Hij bepleit verdieping, verinnerlijking. “Wanneer ons leven teert op wat niet werkelijk is, dan kwijnt het weg en moet het sterven.” Geestelijk leven is voor hem geen mentaal leven, maar een leven van Gods genade. Het heeft het karakter van een strijd: meditatief gebed is een harde discipline en ze kan niet zonder dwang worden aangeleerd. Het impliceert een bekering van heel onszelf naar God. De echte zelfoverwinning is er door de Heilige Geest, waardoor wij inzicht krijgen in Gods liefde voor ons." 
Klaas van der Zwaag