(+31)040 - 304 60 58

Leren musiceren

De didactiek van de instrumentale en vocale muziekles

Boeken

Leren musiceren

De didactiek van de instrumentale en vocale muziekles

Tom de Vree
€ 18,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

"Stop maar, je maakt lawaai, geen muziek."

Dit boek richt zich op allen die op enige wijze betrokken zijn bij het instrumentale en vocale muziekonderwijs, in het bijzonder op muziekdocenten (in opleiding). Het voorziet in de dringende behoefte aan een algemene didactiek van het instrumentale en vocale muziekonderwijs. Deze behoefte is juist op dit moment zo schrijnend omdat zich sinds enige jaren ingrijpende ontwikkelingen voordoen binnen het muziekonderricht.

Leren musiceren wil in de vorm van een handboek een antwoord geven op deze vragen en moeilijkheden. Dit handboek heeft het karakter van een op de praktijk gerichte theorie: alle belangrijke aspecten van het muzikale onderwijsleerproces worden systematisch behandeld waarbij die behandeling steeds uitmondt in praktisch bruikbare adviezen.

Specificaties

ISBN
9789055737864
Auteur(s)
Omvang
173 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
07 Februari 2007

Recensies

In: De Pyramide, mei 2009
"Tom de Vree publiceerde zijn bekendeĀ De didactiek van de instrumentale en vocale muzieklesĀ in 1988, maar deze druk is een heel nieuw boek geworden. Niet omdat de muzikale leerprocessen veranderd zouden zijn, maar omdat de praktijk ingrijpend is veranderd. Denk alleen al aan groepslessen, kortere lestijden, leerlingen die het druk hebben met alles en nog wat. de digitale revolutie, en met name de grote nadruk op popmuziek, musical, ge?mproviseerde muziek en wereldmuziek. Dat vergt aanpassing en souplesse van de muziekdocent. Het boek gaat op al van zaken in."
Erik Heijerman

In: NBD|Biblion, 25 mei 2007
"Dit studieboek over muziekdidactiek gaat in op de nieuwste ontwikkelingen in het muziekschoolonderwijs.
[...]
Het boek geeft theoretische vorming (met samenvatting van de behandelde stof) en vele nuttige aanwijzingen en tips aan muziekdocenten. Het boek is geschreven door auteurs die zelf uit het muziekonderwijs afkomstig zijn. Bestemd voor muziekdocenten (in opleiding). Aanschaf geschikt voor grotere muziekcollecties."
Wout Strootman