(+31)040 - 304 60 58

Brexit, Brussel, Brabant

Wat de EU van de Britten kan leren (en van Helmonders)

Boeken

Brexit, Brussel, Brabant

Wat de EU van de Britten kan leren (en van Helmonders)

Mathijs Schiffers
€ 19,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

De Europese Unie is een instituut dat veel impact heeft op onze levens, maar dat bijna niemand kent. Aan de hand van de ervaringen van de Helmondse journalist Mathijs Schiffers en de kleurrijke Europarlementariërs Mohammed Chahim (nr.2 op de lijst GroenLinksPvdA) en Toine Manders uit dezelfde stad, krijgt de EU een gezicht. Grote en complexe dossiers als klimaat- en natuurwetten komen voorbij in dit lichtvoetige relaas. Net als het corruptieschandaal Qatargate, een halfslachtig burgerberaad en ‘luchtige’ zaken als universele stekkers. Dit alles tegen de achtergrond van de Brexit, het vertrek van de Britten dat de EU zo schokte.

Brexit, Brussel, Brabant schetst een informatief en verrassend beeld van het reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken in het hart van de Europese Unie. Het handelen van de mensen die het er voor het zeggen hebben staat daarbij centraal. Hierdoor wordt de zin en onzin van de EU voor de lezer een stuk begrijpelijker.

Op 30 maart en 13 april 2024 vonden de boekpresentaties plaats. Tijdens de boekpresentaties ging auteur Mathijs Schiffers in op zijn ervaringen bij de Europese Unie en ging hij in gesprek met de Europarlementariërs Toine Manders en Mohammed Chahim die centraal staan in het boek.
KLIK HIER voor onze Facebook pagina met daarop enkele foto's van de presentaties.

Specificaties

ISBN
9789463404167
Auteur(s)
Omvang
176 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
21 Maart 2024

Recensies

In: De Volkskrant, 18 mei 2024
"Brexit, Brussel, Brabant geeft de taaie Europese politiek een menselijker gezicht"
Ronald van Raak

In: AD, 23 maart 2024
Het AD plaatste een interview met auteur Mathijs Schiffers over het verschijnen van Brexit, Brussel, Brabant. KLIK HIER voor het artikel In Brussel kunnen ze nog veel leren van twee kleurrijke Helmonders: 'Iedereen kent die twee hier'.

In: AD, 16 april 2024
"Aan de hand van twee kleurrijke Europarlementariërs leren we hoe je in Brussel terecht kunt komen en hoe je er iets gedaan krijgt. (...) Schiffers vertelt ook over zijn eigen ervaringen en dat maakt zijn boek lekker leesbaar."
Hans Nijenhuis 

Auteur Matthijs Schiffers schreef een essay in het Financieele Dagblad over zijn boek Brexit, Brussel, Brabant. KLIK HIER voor het stuk.

Op 30 maart interviewde Oproep Brabant Mathijs Schiffers, Mohammed Chaim en Toine Manders n.a.v. het verschijnen van dit boek. KLIK HIER voor het interview.

Op 31 maart 2024 had het Eindhovens Dagblad een interview met Toine Manders met daarin aandacht voor het boek. KLIK HIER voor het interview.

Op: Brusselse Nieuwe, april 2024
"'Brexit, Brussel, Brabant' duikt Schiffers de politieke molen in waar zowel hij, als Manders en Chahim in belandden. Een gevatte kijk op hoe het werkt in Brussel met als hoofdpersonen twee Nederlandse politici met een unieke werkwijze en visie. Een boek dat lekker wegleest, de diepte induikt én de humor behoudt." 
Yves Lacroix

Op: Doorbraak.be, april 2024
"Mathijs Schiffers beschrijft in Brexit, Brussel, Brabant op een verstaanbare manier het reilen en zeilen van de Europese Unie. (...) De verkiezingen komen eraan, ook de Europese. Het ideale moment dus om je te verdiepen in Europese politiek. En daar is het boek Brexit, Brussel, Brabant een uitstekend middel voor."
Wannes Bok

Zondag 28 april 2024 was auteur Mathijs Schiffers te gast bij het L1 programma De Stemming om te praten over zijn boek. U kunt de aflevering hier terugluisteren.

Woensdag 1 mei 2024 was de column van Romana Abels in dagblad Trouw o.a. gewijd aan Brexit, Brussel, Brabant.
"Het vertelt aan de hand van twee Helmonders waar de Europese Unie de afgelopen jaren mee bezig was."
U kunt de column HIER teruglezen.