(+31)040 - 304 60 58

Gandhi

Activist en spiritueel leider

Boeken

Gandhi

Activist en spiritueel leider

Elisabeth Bax , Paul van der Velde
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Met een voorwoord van Paul van der Velde

‘Ik heb de wereld niets nieuws te vertellen. Waarheid en geweldloosheid zijn zo oud als de nacht.’ 

Deze uitspraak van Mahatma Gandhi is een voorbeeld van de bescheidenheid van de man, die uitgroeide tot de grote leider van het Indiase volk. Hij zette zich onvermoeibaar in voor harmonie tussen hindoes en moslims, voor acceptatie van kastelozen als gelijkwaardige burgers en voor de positie van vrouwen. Met kleinschalige dorpseconomieën en een sobere, vegetarische levensstijl bestreed hij honger en armoede. Tegelijkertijd zocht hij steeds opnieuw naar de essentie van het leven. ‘Moraliteit’ was bij Gandhi gedurende zijn hele leven de basis van zijn handelen. 

In dit boek ligt de nadruk op Gandhi’s ontwikkeling van verlegen jongen tot politiek activist en spiritueel leider. We volgen hem langs alle belangrijke gebeurtenissen in zijn kleurrijke leven: van zijn jeugd in India en zijn studententijd in Londen via zijn werk als advocaat in Zuid-Afrika tot de man die miljoenen mensen wist te inspireren tot geweldloos verzet in de strijd tegen de Britse overheersing. 


Auteur Elisabeth Bax zal 8 november 2023 een lezing verzorgen over Gandhi, Activist en spiritueel leider in de Abdij van Berne. KLIK HIER voor meer informatie. 

Specificaties

ISBN
9789463403313
Auteur(s)
Omvang
248 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
23 November 2022

Recensies

Een leesfragment uitĀ Gandhi, Activist en spiritueel leiderĀ staat op de website van Historiek. KLIK HIER voor het fragment.

Op: Boekhandel Westerhof, februari 2023
"Het is een geweldige biografie, die persoon, denken en werken van Gandhi voorbeeldig laat uitkomen."
Jenno Sijtsma

Op: Historiek, februari 2023
"In haar goed leesbare boek slaagt de schrijfster er uitstekend in om de balans te vinden tussen de politieke en spirituele aspecten van dit overdonderende leven. (...) Maar wat een uitzonderlijke krachtfiguur was Gandhi, wat een wilskracht, wat een power, wat een inzet! Bax schreef een hele mooie en zeker niet kritiekloze biografie die een groot publiek verdient."
Joost Eskes

Op: Stretto, december 2022
"Elisabeth Bax, Paul van der Velde, "Gandhi", een prachtuitgave van Damon (...) Met een heel mooi voorwoord van Paul van der Velde. Niet te missen!"

Op: Biografieportaal.nl, januari 2023
"Gandhi. Activist en spiritueel leider is vooral een handzame introductie op het gedachtengoed van Gandhi voor de Nederlandse lezer"

Op humanistischverbond.be
"Met haar boek slaagt Bax erin het beeld dat van Gandhi bestaat in te kleuren. Ze beschrijft hem als een niet versagende activist en spiritueel leider en zoekt naar zijn drijfveren. Gandhi is een degelijk boek om in weinig tijd zowat alles over de persoon Gandhi en zijn filosofie te weten te komen. Wie meer wil weten heeft met deze tekst een goede basis en kan de bibliografie gebruiken om verder op onderzoek te gaan."
*****
Paul van Aelst

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk