040 - 304 60 58

Gandhi

Activist en spiritueel leider

Boeken

Gandhi

Activist en spiritueel leider

Elisabeth Bax , Paul van der Velde
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Met een voorwoord van Paul van der Velde

‘Ik heb de wereld niets nieuws te vertellen. Waarheid en geweldloosheid zijn zo oud als de nacht.’ 

Deze uitspraak van Mahatma Gandhi is een voorbeeld van de bescheidenheid van de man, die uitgroeide tot de grote leider van het Indiase volk. Hij zette zich onvermoeibaar in voor harmonie tussen hindoes en moslims, voor acceptatie van kastelozen als gelijkwaardige burgers en voor de positie van vrouwen. Met kleinschalige dorpseconomieën en een sobere, vegetarische levensstijl bestreed hij honger en armoede. Tegelijkertijd zocht hij steeds opnieuw naar de essentie van het leven. ‘Moraliteit’ was bij Gandhi gedurende zijn hele leven de basis van zijn handelen. 

In dit boek ligt de nadruk op Gandhi’s ontwikkeling van verlegen jongen tot politiek activist en spiritueel leider. We volgen hem langs alle belangrijke gebeurtenissen in zijn kleurrijke leven: van zijn jeugd in India en zijn studententijd in Londen via zijn werk als advocaat in Zuid-Afrika tot de man die miljoenen mensen wist te inspireren tot geweldloos verzet in de strijd tegen de Britse overheersing. 

Specificaties

ISBN
9789463403313
Auteur(s)
Omvang
248 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
18 Oktober 2022

Recensies

Een leesfragment uitĀ Gandhi, Activist en spiritueel leiderĀ staat op de website van Historiek. KLIK HIER voor het fragment.

Op: Stretto, december 2022
"Elisabeth Bax, Paul van der Velde, "Gandhi", een prachtuitgave van Damon (...) Met een heel mooi voorwoord van Paul van der Velde. Niet te missen!"