(+31)040 - 304 60 58

Bedrijfsethiek en MVO voor hoger onderwijs

Boeken

Bedrijfsethiek en MVO voor hoger onderwijs

Jan de Leeuw , Jacinta Kannekens , Muel Kaptein
€ 29,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Deze uitgave wordt ondersteund door de website www.damon.nl/hbo.

Dit is een studieboek over bedrijfsethiek en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor opleidingen in het hoger (beroeps)onderwijs. In deze volledig geactualiseerde zesde editie is er ruim aandacht voor onderwerpen als duurzaamheid, privacy, discriminatie en social media.

Dit boek omvat twee delen. Het eerste deel betreft ethiek, bedrijfsethiek en beroepsethiek. Het gaat om vijf hoofdstukken: ethiek, bedrijfsethiek en MVO, bedrijfscultuur en bedrijfscodes, beroepsethiek, een stappenplan ethiek en een instructie met het oog op debatteren over ethiek.

Deel twee van het boek gaat over de praktijk van ethisch handelen van bedrijven: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het betreft hoofdstukken over marketing, marketingcommunicatie, Human Resource Management, social media en digitalisering. In het laatste hoofdstuk wordt dieper ingegaan op bedrijfsleven en mensenrechten.

Elk hoofdstuk bevat een verwerkingsparagraaf met cases en debatstellingen. In het boek zijn meer dan zeventig cases uit het bedrijfsleven opgenomen. Er is ook een uitgebreide index toegevoegd. Het boek wordt ondersteund door een website, waarop nieuws, opdrachten en oefentoetsen te vinden zijn.

 

De methode wordt ondersteund door een website, waarop een docentenhandleiding, nieuws, aanvullende stoffen en oefentoetsen te vinden zijn. 
Zie: www.damon.nl/hbo
Bent u docent op een opleiding? Neem voor het aanvragen van een beoordelingsexemplaar contact op via info@damon.nl

Specificaties

ISBN
9789463402668
Auteur(s)
Omvang
216 pagina's
Uitvoering
Gebonden boek, full colour
Verschijningsdatum
27 Januari 2020