(+31)040 - 304 60 58

Het is voorbij

Kierkegaard over leven, sterven en onsterfelijkheid

Boeken

Het is voorbij

Kierkegaard over leven, sterven en onsterfelijkheid

Andries Visser
€ 28,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Na De mens is geest en Drijfveren is hier een waardig sluitstuk van een drieluik over het gedachtegoed van Søren Kierkegaard. In Het is voorbij draait het om vragen rond zogenaamd ‘eenvoudige problemen’, die de kern van het mens-zijn raken. Wat is eigenlijk goed leven? Hoe ga je om met het onvermijdelijke einde daarvan? In welke zin is er een verband tussen de kwaliteit van je leven en de manier waarop je de dood tegemoet gaat? Is de dood het einde, of is dat minder zeker dan menigeen zegt te wensen of geneigd is te denken? Wat is onsterfelijkheid, wat zou het kunnen inhouden? Hoe werd Kierkegaard zelf met de dood geconfronteerd?

Vragen die voor iedereen actueel zijn, zeker in een tijd waarin de angst voor de dood alleen maar lijkt toe te nemen, en waarin de gedachte ‘dat je maar eenmaal leeft’ het bestaan onder grote spanning zet.

Andries Visser verdiept zich samen met Lineke Buijs al decennialang in het leven en denken van de Deense filosoof. Veel van zijn werken vertaalden zij, waaronder al zijn ‘opbouwende toespraken’. In dit boek draagt hij opnieuw heel wat onbekend materiaal aan, ook als het gaat om Kierkegaards eigen leven.

Joop van der Elst in gesprek met de auteur Andries Visser over zijn boek Het is voorbij, Kierkegaard over leven, sterven en onsterfelijkheid. U kunt het hier terugluisteren:

Joop van der Elst · Andries Visser Het is voorbij Kierkegaard over leven, sterven en onsterfelijkheid

 

Specificaties

ISBN
9789463403498
Auteur(s)
Omvang
336 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
16 November 2023

Recensies

In: Friesch Dagblad, 16 februari 2024
Auteur Andries Visser hield een interview over zijn uitgave Het is voorbij in het Friesch Dagblad. Interviewer journalist Tjerk de Reus.
U kunt het lezen door HIER te klikken.

Op: Stretto.nl, december 2023
"Na De mens is geest en Drijfveren is er nu het waardig sluitstuk van het boeiend drieluik over het gedachtegoed van Søren Kierkegaard."
Michel Dutrieue

Op: Kerknet.nl, december 2023
"Andries Visser is de expert bij uitstek over Kierkegaard in de Nederlanden. Dit drieluik bewijst zijn kunnen. Een groot voordeel van zijn aanpak is dat hij uitvoerig Kierkegaard citeert. Het boek is uiterst actueel, nu de angst voor de dood nog nooit zo groot is geweest. (...) Prijzenswaardig."
Hans Geybels