(+31)040 - 304 60 58

Wat de liefde doet

Boeken

Wat de liefde doet

Søren Kierkegaard
€ 29,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie: Søren Kierkegaard Werken

Deze uitgave is eerder verschenen met ISBN 9789055737840


Ieder mens heeft behoefte aan liefde; aan geliefd te zijn en lief te hebben. Wie het spoor van de liefde zoekt, vindt in Søren Kierkegaards Wat de liefde doet een rijkdom aan inspirerende en opbouwende gedachten.
Kierkegaard ziet liefhebben als een vermogen dat ieder mens bezit. Tegelijk is liefhebben een opdracht. In het eerste deel van het boek staat hij stil bij de oorsprong en het wezen van de liefde, maar dan wel met het oog op wat de liefde doet. In deel twee stelt hij allerlei eigenschappen van de liefde in het dagelijks leven aan de orde: liefde heeft verwachtingen, zoekt vertrouwen, heeft altijd weer hoop en zoekt in uitzichtloze situaties een begaanbare weg.
Kierkegaard prijst de weg van de liefde aan als een menselijke weg: "Wie kunst en wetenschap aanprijst, verdeelt de mensen in begaafden en nietbegaafden; wie de liefde aanprijst maakt allen gelijk." De liefde komt in dit boek zo praktisch aan de orde dat lezen en herlezen een aanrader is voor elke liefhebber. Op de vraag wat liefde is, zal een antwoord dat voldoet niet te geven zijn. Op de vraag wat liefde doet, volgt werk voor een heel leven. Vanuit dit onderscheid schreef de filosoof en theoloog Kierkegaard zijn boek. En ziet hij kans het genoemde onderscheid op te heffen: "Wat de liefde doet, dat is ze, en wat ze is, dat doet ze."

Uitgeverij Damon is in samenwerking met de 'Redactieraad Kierkegaard Werken' de Nederlandstalige partner van de kritische Deense editie Søren Kierkegaard Skrifter, waarop de serie Kierkegaard Werken zijn gebaseerd.


In juni 2017 had psycholoog Gert Jan Kloens een interview met Joop van der Elst over Wat de liefde doet. U kunt het interview terug luisteren door op onderstaande link te klikken:
Gert Jan Kloens is tevens één van de auteurs van Wat is liefde? dat bij Uitgeverij Damon is verschenen.

Specificaties

ISBN
9789463403146
Oorsponkelijke titel
Kjerlighedens Gjerninger
Auteur(s)
Vertaler(s)
Redacteur(en)
Omvang
484 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
03 December 2021
Verschenen in de serie

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk