(+31)040 - 304 60 58

Op zoek naar je innerlijk kompas

Een nieuwe gespreksmethode voor moreel beraad

Boeken

Op zoek naar je innerlijk kompas

Een nieuwe gespreksmethode voor moreel beraad

Dick Kleinlugtenbelt
€ 22,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Moreel beraad heeft de afgelopen twee decennia een enorme vlucht genomen in verschillende sectoren zoals de gezondheidszorg, het onderwijs, defensie, het gevangeniswezen, de politiek, de rechtspraak en de bankwereld. Een moreel beraad is een gesprek waarin de deelnemers gezamenlijk een concrete ethische kwestie uit hun werk bespreken. Zij doen dit gestructureerd, aan de hand van een gespreksmethodiek, en met behulp van een gespreksleider. De praktijk leert echter dat deelnemers aan zo’n beraad vaak zijn afgeleid en belemmerd worden door vooroordelen, emoties en verschillende belangen. Ze zijn niet ‘vrij’.

Op zoek naar je innerlijk kompas presenteert een nieuwe gespreksmethode voor moreel beraad. Deze methode stimuleert de deelnemers hun eigen ethische handelen te onderzoeken en openhartig te spreken over hun eigen concrete ervaringen, met als doel het vormen van het ethisch kompas.

Specificaties

ISBN
9789463403450
Auteur(s)
Omvang
144 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
16 Mei 2023

Recensies

Op: Humanistisch Verbond, juni 2023
"Dan voel je hoe je al lezend op een niveau terechtkomt waarop je moreel en ethisch “gevoeliger” wordt en blijkt dit een zeer verrijkend boek te zijn."
Victor De Raeymaeker

Op: Bazarow, april 2023
"Kleinlugtenbelt heeft met dit boek een belangrijke bijdrage geleverd aan een werkveld dat sterk in beweging is en zal blijven."
Piet Halma

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk