(+31)040 - 304 60 58

Gelukkig leven en zeven andere preken van Augustinus (CD)

Boeken
Gelukkig leven en zeven andere preken van Augustinus (CD)

Gelukkig leven en zeven andere preken van Augustinus (CD)

Aurelius Augustinus
€ 12,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie: Augustinus-uitgaven

Bijna veertig jaar lang heeft Augustinus in het Noord-Afrikaanse Hippo Regius de geloofsgemeenschap als predikant gediend. Rond het jaar 400 kwamen mensen van heinde en verre om de woorden van de befaamde bisschop te horen of in opdracht in snelschrift op te tekenen. Zo zijn ongeveer zeshonderd preken van Augustinus bewaard gebleven. Daarvan zijn er in de afgelopen jaren vele in het Nederlands vertaald.
Op deze cd is een aantal preken te beluisteren. Elke preek duurt zo'n tien minuten. Aan bijna elke preek gaat een stukje bijbeltekst vooraf. Zo'n evangeliepassage vormt dan de aanleiding voor de betreffende preek. De lezing ervan helpt om de preek te begrijpen.
Bijbelteksten en preken worden voorgelezen door verschillende vertalers. Bij hun werk om de Latijnse teksten in het Nederlands om te zetten hebben zij erop gelet dat de vertalingen geschikt zijn om te worden voorgelezen.
In deze preken is Augustinus te beluisteren als een betrokken pastor, een creatief bijbeluitlegger en een diepzinnig theoloog. Als geen ander uit de vijfde eeuw heeft hij zich ingespannen om de rijkdom van bijbelse geschriften en liturgische thema's voor allerlei mensen toegankelijk te maken en hen te helpen zoeken naar een gelukkig leven.
De voorgelezen evangeliefragmenten zijn grotendeels ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling maar op enkele onderdelen aangepast aan de vertaling van de Latijnse Bijbel zoals Augustinus die las.


INHOUD
De voorgelezen preken komen uit: 

1. evangelietekst: Mt 11,28-30 (gelezen door Anke Tigchelaar)
sermo 70 In de beproeving het einde (uit: Joost van Neer, Martijn Schrama O.S.A. en Anke Tigchelaar, Aurelius Augustinus - Van aangezicht tot aangezicht: preken over teksten uit het evangelie volgens Matteüs, Amsterdam 2004) (gelezen door Joost van Neer)

2. evangelietekst: Joh 1,1-3 (gelezen door Vincent Hunink)
sermo 120 Het Woord aan het woord (uit: Joke Gehlen - Springorum, Vincent Hunink, Hans van Reisen en Annemarie Six - Wienen, Aurelius Augustinus - De weg komt naar u toe: preken over teksten uit het Johannesevangelie, Budel 2007) (gelezen door Annemarie Six - Wienen)

3. evangelietekst: Mt 19,16-17 (gelezen door Joost van Neer)
sermo 84 Gelukkig leven (uit: Van aangezicht tot aangezicht) (gelezen door Anke Tigchelaar

4. evangelietekst: Lc 16,19-31 (gelezen door Joost van Neer)
sermo 367 Stuur vast iets vooruit (uit: Als korrels tussen kaf) (gelezen door Annemarie Six - Wienen)

5. evangelietekst: Lc 10,38-42 (Anke Tigchelaar)
sermo 104 Hollen of stilstaan (uit: Als korrels tussen kaf) (gelezen door Vincent Hunink)

6. evangelietekst Mt 7,6-8 (gelezen door Joost van Neer)
sermo 60A Vrouw, groot is uw geloof (Van aangezicht tot aangezicht) (gelezen door Anke Tigchelaar)

7. evangelietekst: Joh 20,19-23 (gelezen door Annemarie Six - Wienen)
sermo 247 Door dichte deuren (uit: Joost van Neer, Martijn Schrama O.S.A., Anke Tigchelaar en Paul Wammes, Aurelius Augustinus - Als licht in het hart: preken voor het liturgisch jaar 1, Baarn 1996) (gelezen door Joost van Neer)

Specificaties

ISBN
9789055738878
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
0 pagina's
Uitvoering
CD, Zeven preken van Augustinus worden voorgelezen, een uniek project ism Augustijns Instituut Eindhoven.
Verschijningsdatum
26 Maart 2008
Verschenen in de serie

Recensies

In: Visie Zomerspecial, RTV Magazine van de Evangelische Omroep (28 juni t/m 4 juli 2008)
"De grote kerkvader Augustinus (254-430 na Chr.), bisschop van het Noord-Afrikaanse Hippo, zou het nooit hebben kunnen dromen, maar hij ligt er: een unieke 'luister-cd' met zeven van zijn in hedendaags Nederlands vertaalde preken. Het is boeiend om naar deze reeds lang gestorven stem uit de eerste eeuwen na Christus te luisteren. De korte preken (ze duren zo'n tien minuten) zijn verrassend actueel en hebben 21e-eeuwse gelovigen veel te zeggen. Neem en luister!"
(GJS)