(+31)040 - 304 60 58

Wie was Paulus wel?!

Op zoek naar zijn teksten

Boeken

Wie was Paulus wel?!

Op zoek naar zijn teksten

Charles Vergeer
€ 17,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Dat Paulus van fundamenteel belang is voor het christendom, staat buiten kijf. Maar wie was Paulus eigenlijk? We kennen aangaande leven en leer van Paulus maar twee bronnen: Handelingen van Lucas en de brieven van Paulus.

In Wie was Paulus wel?! Op zoek naar zijn teksten wordt aandacht besteed aan de wijze waarop de antieke brieven geschreven en gelezen werden. Niet de theologische antwoorden, maar filologische vragen zijn daarbij richtinggevend. De aandacht gaat vooral uit naar de teksten in de brieven waarin, naar werd aangenomen, Paulus over zijn eigen leven spreekt. Die worden zorgvuldig gelezen en geïnterpreteerd in het licht van de tijd waarin de teksten, zoals we die nu kennen, tot stand kwamen. Het is nog maar de vraag wat er overblijft van het beeld dat tegenwoordig over hem bestaat.

Kortom: wat schreef Paulus zelf en wie was de historische Paulus echt?

Specificaties

ISBN
9789460362286
Auteur(s)
Omvang
144 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
30 April 2016

Recensies

In: Soefi gedachte september 2016 
"Er is een groot verschil in de benadering van joodse hunkering naar heil en die van christenen. De auteur laat ons zien hoe wij de antieke brieven van Paulus moeten lezen. Richtinggevend zijn de filologische vragen en niet de theologische antwoorden. We leren zo een andere Paulus kennen."
Theo Kauffman

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk