040 - 304 60 58

Nieuw Rome

Het bijna moderne Oost-Romeinse rijk van de vijfde en zesde eeuw

Boeken

Uitnodiging boekpresentatie Nieuw Rome

Uitnodiging boekpresentatie Nieuw Rome Datum, tijd: Vrijdag 27 januari, 15-16.30 uur (zaal open om 14.30)Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Leemanszaal, Rapenburg 28, LeidenKosten: Gra...

Lees meer

Nieuw Rome

Het bijna moderne Oost-Romeinse rijk van de vijfde en zesde eeuw

Wim Jurg
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

In de vijfde eeuw na Christus verkruimelde het West-Romeinse rijk, maar het Oost-Romeinse rijk vernieuwde zich, onder leiding van kundige keizers en minstens zo kundige keizerinnen. De hoofdstad Constantinopel groeide. Ondanks alle uitgaven was aan het begin van de zesde eeuw de staatskas beter gevuld dan misschien wel ooit eerder in de Romeinse geschiedenis. Toen kwam Justinianus, ‘de keizer die niet van ophouden wist’. Hij draaide de vernieuwingen van de vijfde eeuw terug en probeerde ten koste van alles de verloren westelijke helft van het rijk te heroveren. Ondertussen scheurde in de Syrische en Egyptische provincies de staatskerk in tweeën. En dan was er ook nog een pandemie: de builenpest. 

Nieuw Rome beschrijft hoe in de vijfde eeuw het Oost-Romeinse rijk de toekomst leek te hebben, maar in de zesde eeuw één keizerschap voldoende was om de basis van het rijk te ondermijnen.


Uitnodiging boekpresentatie 
Nieuw Rome

Datum, tijd: Vrijdag 27 januari, 15-16.30 uur (zaal open om 14.30)
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Leemanszaal, Rapenburg 28, Leiden
Kosten: Gratis. Vriendelijk verzoek u aan te melden. Voor meer informatie en het aanmeldformulier KLIK HIER.

Graag nodigen wij u uit voor de boekpresentatie van Nieuw Rome, Het bijna moderne Oost-Romeinse rijk van de vijfde en zesde eeuw van Wim Jurg. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 27 januari in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Na afloop van de presentatie is er de mogelijkheid om onder genot van een consumptie het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Specificaties

ISBN
9789463403276
Auteur(s)
Omvang
224 pagina's
Uitvoering
Gebonden boek
Verschijningsdatum
27 Januari 2023