(+31)040 - 304 60 58

De huid van de goden

Over uiterlijk, texturen, praktijken en verhalen in Aziƫ

Boeken

De huid van de goden

Over uiterlijk, texturen, praktijken en verhalen in Aziƫ

Paul van der Velde
€ 49,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

De huid van de goden gaat over uiterlijk in de culturen van Azië. De godenbeelden in Indiase tempels dragen een huid van brons, steen of goud. De Boeddhabeelden vertellen in hun verschijning alleen al een episode uit het leven van de Boeddha. Indiase vrouwen kunnen in hun kledingkeuze duidelijk maken dat ze gehuwd zijn en dat hun man leeft, monniken kleden zich juist in pijen die afgeleid zijn van lijkwades. Een bezoek aan een hindoetempel is overweldigend, wierook en brandende kamfer vullen de neus, felle kleuren schitteren en binnen is het verstikkend heet, overal is een oorverdovende herrie. Toch denken we in het westen vaak dat de mensen binnen Aziatische culturen en religies altijd naar binnen kijken, dat ze hun zintuigen beheersen en dagelijks mediteren. Dat blijkt in praktijk vaak helemaal niet te kloppen. De huid van de goden laat een Azië zien dat uitgesproken zintuiglijk en meeslepend is, verhalen vertelt, glans, geur en kleur draagt. 

Een podcast/interview met Paul van der Velde over De huid van de goden. U kunt het interview luisteren door HIER te klikken.

<iframe src="https://podcasters.spotify.com/pod/show/koffie-met-kifkif/embed/episodes/Onze-koloniale-kijk-op-oosterse-spiritualiteit-ekd2s0/a-a3d7gj9" height="102px" width="400px" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Specificaties

ISBN
9789463402651
Auteur(s)
Omvang
864 pagina's
Uitvoering
Hardcover, voorzien van afbeeldingen
Verschijningsdatum
17 December 2019