(+31)040 - 304 60 58

Hadewijch I, Het boek der liederen

Boek 1 Tekst en vertaling

Boeken

Hadewijch I, Het boek der liederen

Boek 1 Tekst en vertaling

Hadewijch van Antwerpen
€ 29,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

In deze vertaling van de 45 liederen van Hadewijch heeft de auteur waarlijk vernieuwend werk verricht. Voor de eerste keer worden deze teksten onomwonden gelezen als mystieke liederen, die een overtuigende spirituele kracht uitstralen. Door Hadewijch radicaal in de traditie van Céteaux en Benedictus te plaatsen, is de auteur erin geslaagd dit liedboek als een uitmuntend document over christelijke spiritualiteit te lezen, in te vertalen. Daartoe selecteerde hij een reeks steeds weer terugkerende sleutelwoorden en zocht hij de betekenis daarvan met succes in de Brieven van Hadewijch zelf.
Door niet toe te geven aan rijmdwang ontstond een sprankelende vertaling, die onmisbaar is voor neerlandici, theologen, en alle mensen die zoeken naar een gefundeerde en leefbare spiritualiteit. Want daarover zingt dit liedboek, rond de grondthema's van het menselijk verlangen, het onvermijdelijk tekort, de universele dienstbaarheid, en het geloof in een spirituele wereld die de hele mens aanspreekt.

Specificaties

ISBN
9789055736324
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
350 pagina's
Uitvoering
Gebonden uitgave
Verschijningsdatum
07 Oktober 2005

Recensies

'Vekeman gebruikt het fileermesje om woord na woord, vers na vers en strofe na strofe de achterliggende ervaring bloot te leggen. Om de exacte betekenis van de gehanteerde begrippen te achterhalen gebruikt hij niet het Middelnederlands Woordenboek, maar zoekt hij naar de betekenis die die woorden in de brieven hebben. (...) Met de vertaalde brieven heeft Vekeman ook de lezers van nu in staat gesteld Hadewijchs stem te horen. En dat is er een van gezonde spiritualiteit, waarin men door zijn commentaar verder door kan dringen.' (Katholiek Nieuwsblad, 20-1-2006)

'Mystiek diepgaand, maar ook op zeer persoonlijke wijze geanalyseerd. Deze fraaie uitgave is niet alleen bedoeld voor neerlandici, maar ook, of misschien juist, voor een ruim publiek dat op zoek is naar religieuze verdieping.' (Nederlandse Bibliotheek Dienst, 1-12-2005)

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk