(+31)040 - 304 60 58

Over de uitgeverij

Wie wij zijn

Wij zijn een zelfstandige uitgeverij op de terreinen filosofie/ethiek, religie/levensbeschouwing, politiek, klassieke oudheid en zorg. De uitgeverij in huidige vorm bestaat sinds 2017 en is sindsdien gevestigd in Eindhoven. 
Momenteel bestaat de uitgeverij uit twee personen, Jenny van de Laar en John van Gortel. Daarnaast worden we waar nodig bijgestaan door redacteurs, ontwerpers, DTP'ers en adviseurs om ervoor te zorgen dat we kwalitatief hoogstaande uitgaves voor u kunnen publiceren.

De naam ‘Damon’

De naam van de uitgeverij is ontleend aan een Griekse filosoof uit de vijfde eeuw, die zich voor zijn vriend Phintias garant stelde toen deze, ter dood veroordeeld door Dionysius van Syracuse, uitstel was verleend om enkele familiezaken te regelen.
Phintias liet lang op zich wachten, maar keerde net op tijd terug: Damon stond reeds klaar om in Phintias’ plaats terecht gesteld te worden. Verbaasd over zoveel solidariteit stelde Dionysius beiden in vrijheid. Vergelijkbaar met Orestes en Pylades leven Damon en Phintias in de traditie voort als representatie van de hoogste vorm van vriendschap.

Op 18 februari 2017 verscheen een interview met Uitgeverij Damon in het Eindhovens Dagblad. U kunt dit nalezen op: KLIK HIER
Eerder, in 2014, verscheen een interview met Uitgeverij Damon in dagblad Trouw. U kunt dit nalezen op: Trouw

Uitgevers

Jenny van Gortel, MA en John van Gortel, MSc