(+31)040 - 304 60 58

Hadewijch II, Het boek der liederen

Boek 2 Commentaar

Boeken

Hadewijch II, Het boek der liederen

Boek 2 Commentaar

Hadewijch van Antwerpen
€ 29,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Dit boek bevat niet alleen de achtergrondstudie voor de vertaling van Hadewijchs Liedboek, maar is tevens onmisbaar voor een zorgvuldige lectuur van haar Brieven.
Meer dan 100 jaar zijn de 45 liederen van Hadewijch een gesloten boek gebleven. In deze studie worden alle sleutelbegrippen onderzocht op de betekenis die ze hebben in de Brieven van Hadewijch. Daardoor gaat er een wereld open waarin deze vrouw op onvergetelijke wijze zingt over het spirituele leven. Haar aanhoudend pleidooi voor het onuitputtelijke verlangen, de onvermijdelijke tekorten en de universele dienstbaarheid is bijzonder indrukwekkend en bewijst hoe diep de vrouwenbeweging van de dertiende eeuw geworteld is in de traditie van Céteaux en Benedictus.
Hadewijch is geen troubadour maar een moedige, christelijke en taalvaardige vrouw, die voor haar kring en alle belangstellenden meesterlijk en geduldig de weg toont naar de spiritualiteit.

Specificaties

ISBN
9789055736331
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
400 pagina's
Uitvoering
Gebonden uitgave
Verschijningsdatum
07 Oktober 2005

Recensies

'Vekeman gebruikt het fileermesje om woord na woord, vers na vers en strofe na strofe de achterliggende ervaring bloot te leggen. Om de exacte betekenis van de gehanteerde begrippen te achterhalen gebruikt hij niet het Middelnederlands Woordenboek, maar zoekt hij naar de betekenis die die woorden in de brieven hebben. (...) Met de vertaalde brieven heeft Vekeman ook de lezers van nu in staat gesteld Hadewijchs stem te horen. En dat is er een van gezonde spiritualiteit, waarin men door zijn commentaar verder door kan dringen.' (Katholiek Nieuwsblad, 20-1-2006)

'Mystiek diepgaand, maar ook op zeer persoonlijke wijze geanalyseerd. Deze fraaie uitgave is niet alleen bedoeld voor neerlandici, maar ook, of misschien juist, voor een ruim publiek dat op zoek is naar religieuze verdieping.' (Nederlandse Bibliotheek Dienst, 1-12-2005)