(+31)040 - 304 60 58

Moderne levenskunsten

De mens en de kunst van het leven

Boeken

Moderne levenskunsten

De mens en de kunst van het leven

Dick Kleinlugtenbelt
€ 19,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie Kleinlugtenbelt-Levenskunsten

Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel geleefd te worden. Ze hebben moeite met het vinden van rust, het constant keuzes moeten maken en het indelen van hun tijd. Hoe moet je hiermee omgaan? En hoe kun je je leven zin geven?
Levenskunsten spelen in op de behoefte het leven zin te geven. In Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven komen tien levenskunstoefeningen aan bod die daarbij kunnen helpen. De oefeningen maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid, het vertrouwen en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Ze zijn geen pijnstillers, die verdoven en oplossingen voor de korte termijn bieden, maar ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. Oefenen als het kloppend hart van de levenskunst. 

Dit is het derde boek van een trilogie over levenskunst. Het eerste boek Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven bespreekt zeven moderne filosofen, zoals Kierkegaard, Nietzsche, Foucault en Nussbaum.
Het tweede boek Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander behandelt klassieke filosofen, zoals Socrates, Aristoteles en Seneca en eindigt met Michel de Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst.

Specificaties

ISBN
9789463401296
Auteur(s)
Omvang
252 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
25 November 2018
Verschenen in de serie

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk