(+31)040 - 304 60 58

Mozes' nalatenschap

Mensenrechten in historisch perspectief

Boeken

Mozes' nalatenschap

Mensenrechten in historisch perspectief

Herman M. van Praag
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Met een voorwoord van Frank Koerselman

Elke fatsoenlijke samenleving respecteert algemene mensenrechten, zoals onder andere vastgelegd in de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Maar waar ligt de bakermat van het idee dat de mens grondrechten heeft en waar werden ze voor het eerst nader gespecificeerd?

In de christelijke wereld werd eeuw na eeuw geleerd dat ze te vinden zijn in de Bijbel, met Jezus als woordvoerder. In meer seculiere kring worden vooral de verlichtingsdenkers als voornaamste inspiratiebron gezien, met als brandpunten de Amerikaanse en Franse revoluties.

In Mozes’ nalatenschap betoogt Herman M. van Praag dat fatsoen en rechtsregels hand in hand gaan en voert hij ons langs historische gebeurtenissen en documenten om te tonen dat de basis voor algemene mensenrechten te vinden is in de Thora. Opgetekend door Mozes, de grootste sociale hervormer aller tijden.

Op 10 december 2021, Dag van de Rechten voor de Mens, stond een interview met de auteur Herman M. van Praag in Dagblad Trouw (KLIK HIER) en in het Reformatorisch Dagblad (KLIK HIER).

Joop van der Elst interviewde Herman M. van Praag over Mozes’ nalatenschap. Het interview kunt u hier terugluisteren: 

Joop van der Elst · Herman M. van Praag Mozes' Nalatenschap

Specificaties

ISBN
9789463403153
Auteur(s)
Omvang
264 pagina's
Uitvoering
Gebonden boek
Verschijningsdatum
10 December 2021

Recensies

Op: Forum C, april 2023
"Van Praag heeft een ongelooflijk interessant boek geschreven. Een scherpe blik, een scherpe pen, one-liners die erom schreeuwen geciteerd te worden. Op een heel ongedwongen en ongekunstelde manier brengt hij de teksten uit de Thora in verbinding met onze tijd: de rechtsstaat, de mensenrechten, de democratie."
Wim Borst

Op: https://katholiekeraadjodendom.nl/recensie-mozes-nalatenschap 
"Qua stijl en sfeer doet zijn persoonlijke boek denken aan de commentaren bij de Thora van Jonathan Sacks, die het Jodendom “de bewaarder van een oude, maar nog altijd fascinerende droom” noemt. Het boek dwingt tot overwegen en heroverwegen."
Cor Sinnema

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk