(+31)040 - 304 60 58

De laatste visvangst

Verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie

Boeken

De laatste visvangst

Verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie

Aurelius Augustinus
€ 49,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Hans Tevel en Hans van Reisen

Verschenen in de serie: Augustinus-uitgaven

De laatste visvangst bevat de verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie en vormt een drieluik met de eerdere uitgaven Geef mij te drinken (1-23) en Brood om van te leven (24-54). De verhandelingen over het Johannesevangelie behoren tot het onbetwiste hoogtepunt van de verkondiging in de vroege kerk. De 70 verhandelingen in deze bundel vormen een aaneengesloten toelichting op de hoofdstukken 13 tot en met 21 van het Johannesevangelie. Ze geven een nauwkeurig en kleurrijk beeld van Augustinus als bijbeluitlegger en pastor. Z werden door Augustinus op verzoek van anderen opgetekend en waren bestemd om elders te worden voorgelezen.

Men kan alleen maar grote bewondering hebben voor de zorgvuldige manier waarop Augustinus de soms moeilijke toespraken van Jezus in dit evangelie geduldig voor zijn toekomstige lezers en luisteraars heeft toegelicht. Dit boek biedt van deze verhandelingen de eerste volledige Nederlandse vertaling.

Joop van der Elst interviewde Hans van Reisen over Aurelius Augustinus, De laatste visvangst. U kunt het interview terugluisteren:

Joop van der Elst · Hans van Reisen Aurelius Augustinus De laatste visvangst

Specificaties

ISBN
9789463403078
Oorsponkelijke titel
In Iohannis euangelium tractatus
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
500 pagina's
Uitvoering
Gebonden boek
Verschijningsdatum
23 Oktober 2021
Verschenen in de serie

Recensies

In: Inspirare, nr 2 2023
"
Deze leesbare vertaling geeft ons een mogelijkheid in handen om ons te bezinnen op ons geloof, samen met alle heiligen, ook die uit een ver verleden en een andere cultuur."
Reinhard van Elderen

In: Gezinsgids, januari 2022
"De tekst en de voetnoten zijn het lezen, bemediteren en bestuderen meer dan waard. Registers helpen daarbij. Ook voor leeskringen vormt dit boek een grondig uitgangspunt. Hartelijk aanbevolen. "
Peter Zevenbergen

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk