(+31)040 - 304 60 58

Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

Over de omgang met heilige zaken

Boeken

Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

Over de omgang met heilige zaken

Theo de Wit , Marin Terpstra
€ 29,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Zijn wij intoleranter aan het worden? De gevoeligheid van mensen voor afwijkende meningen of manieren van leven is zeker sterker geworden. Hoe kan een samenleving omgaan met wat voor mensen heilig of onaantastbaar is in tijden van multiculturalisme? Intolerantie is moeilijk te verkopen, maar alles tolereren kan evenmin.

Het begrip tolerantie kent een lange geschiedenis waarin politiek en religie op allerlei manieren met elkaar vervlochten zijn. Wat is de oorsprong van het begrip en hoe valt het te definiëren? En wat zijn de hoogste waarden van een samenleving? Dit boek behandelt dergelijke vragen en biedt een reflectie op de vraag hoe een samenleving kan omgaan met heilige zaken.


Lees hier het interview met beide auteurs in Dagblad Trouw

Op 20 juni 2020 was Theo de Wit te gast bij De Nieuwe Wereld. U kunt hieronder het interview bekijken:

Specificaties

ISBN
9789463402460
Auteur(s)
Omvang
304 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
25 Oktober 2019

Recensies

Dagblad Trouw, 8 juli 2020
In de rubriek Trouw tipt filosofie: "Deze actuele én filosofisch-grondige studie biedt in dat opzicht meer dan genoeg denkstof. Wat is ons nog heilig? Is het liberale begrip van tolerantie eigenlijk wel houdbaar?"

Zicht, april 2020
"Veel bijdragen gaan over de verhouding tussen macht en de heilige zaken van een samenleving, de scheiding der machten, de laïcité, de relatie tussen theodicee en moderniteit, neutraliteit en secularisatie. Stuk voor stuk interessante onderwerpen."
Dr. Klaas van der Zwaag