(+31)040 - 304 60 58

Avontuurlijke beschouwingen

Een derde keuze uit de onuitgegeven essays 1953-1959

Boeken

Uitnodiging lezing uitgaven Cornelis Verhoeven bij Boekhandel Adr. Heinen, 's-Hertogenbosch

Datum en tijd: Zaterdag 18 mei, inloop vanaf 17.00 uurPlaats: Boekhandel Adr. Heinen, Kerkstraat 27, Den BoschAanmelden: De toegang is gratis. Vriendelijk verzoek u aan te melden via: info@damon....

Lees meer

Avontuurlijke beschouwingen

Een derde keuze uit de onuitgegeven essays 1953-1959

Cornelis Verhoeven , Paul van Tongeren
€ 19,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Samengesteld door Jacques De Visscher en Jean-Pierre Monsieur
Met een voorwoord van Paul van Tongeren

Cornelis Verhoeven was een van de meest originele en invloedrijke Nederlandse filosofen. Hij was bovendien een gedreven auteur; zijn oeuvre was gigantisch. In zijn nalatenschap bevinden zich nog veel ongepubliceerde essays. De ene keer gaat het om alledaagse mijmeringen, de andere keer om denkoefeningen, om iets uit te proberen. Voor Verhoeven kon een uitdrukking of slechts één woord volstaan om een nieuw ‘avontuur’ te beginnen, om zijn beschouwingen de vrije loop te geven. Die waren afwisselend uitdagend en zelfs polemisch, heel kort of uitvoeriger zoals in de hier opgenomen essays over interpreteren, naakt-zijn en schaamte, feest vieren en crisis of over verdoken religiositeit. Maar altijd waren ze origineel.

Avontuurlijke beschouwingen is de derde verzameling van de nooit eerder gepubliceerde essays. In deze bundel bevinden zich enkele meer uitgewerkte gedachten die de aanzet gaven voor talrijke boeken waarvoor Verhoeven in 1979 de P.C. Hooftprijs voor het essay heeft gekregen.

 

Uitnodiging lezing uitgaven Cornelis Verhoeven

Datum en tijd: Zaterdag 18 mei, inloop vanaf 17.00 uur
Plaats: Boekhandel Adr. Heinen, Kerkstraat 27, Den Bosch
Aanmelden: De toegang is gratis. Vriendelijk verzoek u aan te melden via: info@damon.nl 

Vanwege het recente verschijnen van Avontuurlijke beschouwingen, het derde deel niet eerder uitgegeven essays, en de heruitgave van de klassieker Inleiding tot de verwondering nodigen we u van harte uit voor een lezing en presentatie over het werk van Cornelis Verhoeven. Met bijdragen Wil Derkse en samenstellers Jacques De Visscher en Jean-Pierre Monsieur.

Specificaties

ISBN
9789463404129
Auteur(s)
Omvang
152 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
13 Februari 2024