(+31)040 - 304 60 58

Leve de dood?

Sterfelijk zijn in het YOLO-tijdperk

Boeken

Leve de dood?

Sterfelijk zijn in het YOLO-tijdperk

Philippe Lepers
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Is er leven na de dood? Steeds meer mensen in onze moderne westerse cultuur denken van niet. We leven maar één keer en zijn zo in het ‘you only live once’-tijdperk beland. Maar als alles eindigt in het grote Niets, heeft ons leven dan nog wel zin? Is het beste dan maar: zoveel mogelijk genieten en maakt dat ons leven dan toch nog de moeite waard? 

In dit boek onderzoeken we de angst voor de dood en hoe die de afgelopen eeuwen is geëvolueerd. We bekijken hoe denkers, dichters, schrijvers en filmmakers het probleem van de eindigheid hebben proberen op te lossen, vaak op een vreemde en moeilijk acceptabele manier. Uiteindelijk zoeken we hoe het mogelijk is om zin te vinden in het bestaan, wanneer we ervan uitgaan dat we enkel over dit ene leven beschikken.

Specificaties

ISBN
9789463403337
Auteur(s)
Omvang
216 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
30 November 2022

Recensies

In het NRC Handelsblad van 5 januari 2023 staat een bespreking van Leve de dood? KLIK HIER voor de recensie. 

Op: Kunsttijdschrift Vlaanderen, juni 2023
"
Daarin onderzoekt hij [auteur Philippe Lepers] de beeldvorming rond de dood en het leven na de dood, bestudeert hij onze angst voor de dood maar soms ook onze wil om te sterven (levensmoeheid) en staat hij stil bij methoden om het probleem van de eindigheid op te lossen en alsnog zin te geven aan het bestaan. Daarbij passeren heel wat denkers en dichters, schrijvers en filmmakers de revue. Dat levert een zeer leerrijke studie op die soms wel een richting wijst, maar die de lezer vooral confronteert met de eeuwige zinvragen over ons aardse bestaan en onze condition humaine."
Emmanuel Van Lierde

In: Terebinth, maart 2023
"Voor wie geïnteresseerd is in fundamentele gedachten over onze sterfelijkheid en de zin van het leven (waarbij soms naar funeraire cultuur verwezen wordt), is het zeker zinvol de studie van Lepers te lezen."
Wouter Schrover

Op: https://bazarow.com/recensie/leve-de-dood/
"Een verrijkende exercitie om hem op zijn zoek- en dwaaltocht langs al deze literaire en culturele bronnen te volgen, niet in het minst door deze bronnen zelf. Verwacht geen heldere conclusie of definitieve antwoorden. Maar de vragen die het boek stelt, blijven de moeite van het overdenken waard."
Bert Altena

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk