(+31)040 - 304 60 58

Humanisme en verlichting en de postume essays van David Hume

Boeken

Humanisme en verlichting en de postume essays van David Hume

David Hume
€ 17,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie: Marginalia-reeks

Dit essay over humanisme en verlichting, ook in hun hedendaagse variant, vestigt de aandacht op het belang hiervoor van de Schotse filosoof, historicus en essayist David Hume (1711-1776). Hume haalde zich meermaals het ongenoegen van zijn christelijke tijdgenoten op de hals, zeker met de essays die deel uitmaken van deze publicatie. Toch spraken de Fransen over hem als Le Bon David en kende Edinburgh al bij Humes leven een Saint David Street. 'Many a better man has been made a saint of before' reageerde Hume! David Hume was ook de filosoof die zorgde voor een fundamentele wending in het denken van Kant, en daarmee in de westerse filosofie. Deze uitgave bevat o.a. de tekst Over Zelfdoding

Al met al heb ik hem, bij leven en na zijn dood, steeds beschouwd als iemand die het ideaal van een volmaakt wijs en deugdzaam mens, zo dicht benadert als de menselijke natuur met al haar zwakheden toestaat.
Adam Smith

Specificaties

ISBN
9789055739707
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
128 pagina's
Uitvoering
Gebonden uitgave
Verschijningsdatum
14 Oktober 2009
Verschenen in de serie

Recensies

In: De Leeswolf, jrg.16, nr.3, 2010
"Zonder de empirische en sceptische filosofie van Hume zou het denken van Kant, maar ook een groot gedeelte van de Angelsaksische wijsbegeerte onmogelijk zijn geweest. Met deze nieuwe uitgave zorgt Ton Vink voor een herziene vertaling van de drie postume essays."
Luc Anckaert

In: NBD Biblion, 28 januari 2010
"Boeiend, zorgvuldig vertaald, met een literatuurlijst. Verzorgde uitgave in gebonden uitvoering met leeslint."

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk