(+31)040 - 304 60 58

Waar is het onderwijs goed voor?

Anders denken over onderwijs

Boeken

Waar is het onderwijs goed voor?

Anders denken over onderwijs

Govert Buijs , Erik Borgman , Renée van Riessen , Sandra van Groningen , Chris Hermans , Jan Hoogland , Berend Kamphuis , Roel Kuiper , Bram de Muynck , Theo van der Zee
€ 29,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verus Verkenningen deel 1
Onder redactie van Chris Hermans

Vrijheid van onderwijs, zoals geregeld in Artikel 23 van de Grondwet, is op dit moment weer volop onderwerp van debat. Eén vraag wordt in dit debat opvallend genoeg niet gesteld, namelijk: waar is het onderwijs goed voor? Wellicht is dat ook weer niet zo vreemd, want het antwoord ligt niet vast. In Nederland kennen we immers geen staatspedagogiek, maar vrijheid van richting, inrichting en oprichting van onderwijs. Toch voelen de auteurs van Waar is het onderwijs goed voor? de behoefte om de vraag naar goed onderwijs wél te stellen. Want de vraag is fundamenteel. Voor het beantwoorden ervan delen de auteurs vanuit een grote diversiteit aan disciplines hun inzichten en ervaringen.

Specificaties

ISBN
9789463402798
Auteur(s)
Redacteur(en)
Omvang
288 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
28 Januari 2020
Verschenen in de serie

Recensies

Dagblad Trouw, 5 februari 2020
In de rubriek Trouw tipt filosofie: "In 'Waar is het onderwijs goed voor?' buigen filosofen, pedagogen en theologen zich over de vraag wat kwalitatief goed onderwijs betekent. Niet alleen cijfers en meetbare resultaten voor de inspectie doen ertoe, zeggen ze. De bundel essays is een aanzet tot een debat over hoe het anders kan."

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk