(+31)040 - 304 60 58

Engel van de vrede

Boeken

Engel van de vrede

Jan Amos Comenius
€ 14,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Hertaling, annotaties en nawoord door H.E.S. Woldring

Het traktaat Engel van de vrede was bedoeld als een bijdrage tot het realiseren van de Vrede van Breda (1667), die een eind moest maken aan de tweede Nederlands-Engelse oorlog. Volgens dit vredestraktaat komt van een duurzame vrede niets terecht als landen voorrang geven aan nationalistisch eigenbelang. Vervolgens worden noodzakelijke voorwaarden besproken die een duurzame vrede mogelijk maken.

Jan Amos Comenius (1592-1670) was een uit Tsjechië afkomstige oorlogsvluchteling die in Amsterdam een veilig heenkomen had gevonden. Hij was een filosoof met een internationale reputatie. Als vernieuwer van opvoeding en onderwijs wordt hij een grondlegger van de pedagogiek genoemd. Zijn oorlogservaringen en wetenschappelijke inzichten resulteerden in een theorie van duurzame vrede. Met deze theorie van opvoeding tot vrede was hij zijn tijd ver vooruit.

Specificaties

ISBN
9789463401104
Oorsponkelijke titel
Angelus pacis
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
96 pagina's
Uitvoering
Hardcover
Verschijningsdatum
07 September 2017

Recensies

In: NBD Biblion, 25 oktober 2017
"Aangevuld met een informatief nawoord is dit, relatief onbekende, werk een mooi voorbeeld van de denkwereld en werkwijze van de beroemde wijsgerig pedagoog. Goed geslaagde vertaling."
Wim Fievez