(+31)040 - 304 60 58

Bidden met je handen

Preken over verschillende thema's 2

Boeken

Bidden met je handen

Preken over verschillende thema's 2

Aurelius Augustinus
€ 39,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie: Augustinus-uitgaven
Bidden met je handen is een vervolg op Huis van barmhartigheid.
Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Joke Gehlen - Springorum, Vincent Hunink, Hans van Reisen en Annemarie Six - Wienen

Bijna veertig jaar lang heeft Augustinus (354-430) in Noord-Afrika de geloofsgemeenschap als predikant gediend. Van heinde en verre kwamen mensen naar de kerk om zelf de woorden van de befaamde bisschop te beluisteren of zijn preken in opdracht van anderen op te tekenen. Zo zijn ongeveer zeshonderd preken van hem bewaard.

Voor deze bundel werden tweeëntwintig preken vertaald van de sermones de diuersis, preken over verschillende thema’s. Dit boek bevat de tweede reeks preken van deze groep, allemaal voor het eerst in het Nederlands vertaald. De Latijnse teksten van vier preken werden pas teruggevonden in de jaren 80 van de vorige eeuw; die van één preek in het eerste decennium van de huidige eeuw. De reeks vormt de laatste van de preken die in de loop der tijden als Augustinus’ sermones ad populum bewaard zijn en geordend.

Augustinus stimuleerde de geloofsgemeenschap nogal eens om royaal te zijn voor de armen. Hij zag vrijgevigheid als ondersteuning voor ons gebed. Door je naasten te helpen mag je hopen op Gods genade en zegen. Ruimhartige vrijgevigheid en naastenliefde vormen zo in zekere zin de basis voor het bidden met je handen.

De verscheidenheid aan thema’s in deze bundel vormt een spiegel van Augustinus’ pastorale leven. Daarin leren we de bisschop van Hippo Regius kennen als een toegewijd pastor, een diepzinnig theoloog en een zorgvuldige uitlegger van de Bijbel. Als geen ander beijverde Augustinus zich om de geloofsgemeenschap te dienen met woorden ter bemoediging, troost of waardering. Zijn preken sprankelen van levend geloof, diepe wijsheid en pastorale zorg.

Joop van der Elst interviewde Hans van Reisen over "Aurelius Augustinus, Bidden met je handen".
U kunt het interview terugluisteren:

Specificaties

ISBN
9789463402637
Oorsponkelijke titel
Sermones de diuersis 358A-396
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
304 pagina's
Uitvoering
Gebonden uitgave
Verschijningsdatum
14 Februari 2020
Verschenen in de serie

Recensies

In: Kerkblad van het noorden, oktober 2020
"Het lezen van preken van Augustinus blijft verrassend. En kan ook heel nuttig zijn voor diegenen die zelf een preek moeten houden. De bundel sluit af met een register op bijbelplaatsen."
D.J. Steensma, Feanwâlden

Op de website van Boekhandel Westerhof
"Deze bundel met tweeëntwintig preken die niet eerder in het Nederlands vertaald zijn, vertellen hoe Augustinus in het leven stond en als pastor steeds opnieuw de mensen wilde overtuigen, wilde troosten en bemoedigen.  De veelheid van thema’s die aan de orde komen maken het voor mij tot een verrijkende en leerzame ervaring."
ds. Jenno Sijtsma

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk