(+31)040 - 304 60 58

Als een wachtwoord

Vier preken over christelijke geloofsbelijdenissen

Boeken

Als een wachtwoord

Vier preken over christelijke geloofsbelijdenissen

Aurelius Augustinus
€ 14,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie: Augustinus-uitgave

Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Joke Gehlen-Springorum, Vincent Hunink, Hans van Reisen en Annemarie Six-Wienen

Dit boekje bevat de vertaling van vier preken van Augustinus (354-430) over christelijke geloofsbelijdenissen. Daarin spoort hij gelovigen aan om de tekst ervan uit het hoofd te leren en dagelijks op te zeggen. Toch hechtte de bisschop van Hippo Regius niet aan al te strikte formules: uit het viertal preken blijkt dat hij door de jaren heen verschillende versies gebruikte om het christelijk geloof uit te leggen aan belangstellenden die zich definitief wilden aansluiten bij de kerkgemeenschap. 

De geloofsbelijdenis fungeert daarbij als een wachtwoord waarmee christenen elkaar kunnen herkennen en bemoedigen. De kerk kende naar Augustinus’ overtuiging vele toegangen om belangstellenden van uiteenlopende achtergrond en met verschillende capaciteiten binnen de geloofsgemeenschap op te nemen. 

Specificaties

ISBN
9789463403238
Oorsponkelijke titel
Sermones 212-215
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
88 pagina's
Uitvoering
Hardcover
Verschijningsdatum
03 Maart 2022
Verschenen in de serie

Recensies

Website boekhandel Westerhof, juli 2023
"Het is een boeiende uitleg van de geloofsbelijdenis, die ook in deze tijd jong en oud wil bepalen wat de goede God in Jezus wil betekenen en dat ook ons geloof wil versterken. Het is een rustige, maar gedegen uitleg, met onder meer een oproep je “hart en oren weg te houden van wie niet katholiek is”. Het lijkt mij een mooi cadeau, ook voor wie belijdenis zou willen doen."
ds. Jenno Sijtsma

In: Kerk en theologie, 2022
"
De huidige vertaling blinkt uit in haar frisse Nederlands in doorgaans korte zinnen, terwijl evenzogoed alle moeite is gedaan om de Latijnse tekst nauwkeurig weer te geven. Een onbevangen lezer merkt niet dat dit een vertaalde tekst is, en zo hoort het ook eigenlijk."
Riemer Roukema

In: Nederlands Dagblad, 3 juni 2022
"Goede inleiding op het gebruik van de geloofsbelijdenis"
Wim van der Aa