(+31)040 - 304 60 58

Marcus Aurelius en de Stoa

Boeken

Marcus Aurelius en de Stoa

Pierre Hadot
€ 34,90
€ 29,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Kortingsactie juli
In de maand juli €5 korting! Van €34,90 voor €29,90

Marcus Aurelius, keizer van het Romeinse Rijk in de tweede eeuw na Christus, maakte persoonlijke aantekeningen waarin hij zichzelf aanspoorde tot het juiste handelen. Het is een wonder dat zijn Aansporingen bewaard zijn gebleven. Marcus ontleende de richtlijnen voor juist handelen aan de filosofie van de Stoa. Hij had ze geleerd van Epictetus, de grote stoïsche filosoof uit het begin van de tweede eeuw.

In dit boek legt Pierre Hadot, de onbetwiste autoriteit op het gebied van Stoa en Marcus Aurelius, uit dat de Aansporingen variaties zijn op de stoïsche leer van de drie disciplines van oordeel, begeerte en handelen. Daarom kan dit boek gelezen worden als een inleiding in de Aansporingen en de klassieke Stoa in het algemeen.

 

Maarten van Buuren was te gast bij De Nieuwe Wereld. Kijk het uitgebreide gesprek hier terug:

Specificaties

ISBN
9789463403306
Oorsponkelijke titel
La citadelle intérieure
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
400 pagina's
Uitvoering
Hardcover
Verschijningsdatum
18 November 2022

Recensies

In: iFilosofie, maart 2023
"Marcus Aurelius had nooit kunnen bedenken dat zijn filosofische reflecties, eigenlijk bedoeld voor persoonlijk gebruik, twee millennia later tot de meest belangrijke werken in de geschiedenis van de filosofie zouden behoren. Duizenden jaren later bieden de ‘aansporingen’ van Marcus de moderne lezer nog steeds een onuitputtelijke bron van wijsheid. Pierre Hadot, dé expert op het gebied van antieke filosofie, geeft in zijn boek Marcus Aurelius en de Stoa een toegankelijke inleiding tot Marcus’ Aansporingen en het stoïcisme. (...) Marcus Aurelius en de Stoa biedt een complexe, maar veelzijdige introductie voor iedereen die zich wil verdiepen in de stoïcijnse filosofie."
Brenno Mulder

In: Filosofie magazine, januari 2023
"Een fascinerende inleiding in klassiek gedachtegoed."

Trouw tipt filosofie, 23 november 2022
"Marcus Aurelius was de Romeinse keizer die bij zijn leermeester Epictetus de beginselen van de Stoïcijnse filosofie opdeed. De Franse ex-priester Hadot († 2010) leidt de ‘Aansporingen’ van Marcus Aurelius in."
Lodewijk Dros

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk