(+31)040 - 304 60 58

Terug van de missie

Zorg voor veteranen en de bijdrage van de Geestelijke Verzorging

Boeken

Terug van de missie

Zorg voor veteranen en de bijdrage van de Geestelijke Verzorging

A.H.M. van Iersel , René de Boer
€ 21,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Welke zorg hebben veteranen nodig als zij terugkeren van een missie? En welke bijdrage leveren de Diensten Geestelijke Verzorging bij de krijgsmacht hieraan? 

In deze bundel wordt in deel I een overzicht gepresenteerd door het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) in de persoon van mw. drs. M. Hueting. Voor de militaire GGZ  beschrijft drs. M. Meijer vervolgens welke uitgangspunten, doelstellingen en werkwijzen de geestelijke gezondheidszorg voor militairen  hanteert. In de opzet van deze bundel fungeren deze beide psychologische bijdragen vanuit het zorgstelsel voor militairen tevens als context van reflectie op de bijdrage van geestelijke verzorging bij de krijgsmacht. 

In deel 2 van deze bundel plaatsen experts inzake de theorie omtrent geestelijke verzorging haar bijdrage aan de krijgsmacht en aan veteranenzorg uitdrukkelijk in het teken van de morele vorming. 
Dr. P.H. Vos laat zien hoe het karakter van het werk van de geestelijke verzorging anders is door de onvoorwaardelijke keuze voor de persoon en zijn trouw aan het verhaal en belicht hij de consequenties hiervan voor deugdethisch gerichte morele vorming. 
Dr. M. Schok en drs. J.-H. Mooren signaleren de noodzaak en mogelijkheid van een eigen inhoudelijke bijdrage van geestelijke verzorging naast die van professionele zorgverleners, en ze situeren de functie van de substantie van levensbeschouwingen in deze samenwerking. Prof. dr. A.H.M. van Iersel geeft ten slotte zijn visie op de vraag hoe zingeving en levensbeschouwing na ervaringen van geweld verweven zijn en formuleert op basis hiervan beleidsmatige uitgangspunten voor afstemming met zorgverleners. 

Dit boek is uitgegeven in opdracht van de Hoofden van Dienst van de Geestelijke Verzorging bij de krijgsmacht. 

 

Specificaties

ISBN
9789460361821
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
128 pagina's
Uitvoering
Genaaid, gebrocheerd
Verschijningsdatum
24 Februari 2014

Recensies

In: Tijdschrift voor Theologie, lente 2015
"Opnieuw is dit een niet alleen erg informatief, maar ook zeer evenwichtig opgebouwd en inhoudelijk erg sterk boek. Het doet veel meer dan de bestaande werking beschrijven. Het vertaalt de onderbouw, de rol van geestelijk verzorgers en biedt een ethische reflectie."
Wim Smit