(+31)040 - 304 60 58

Hoe je een beter mens wordt

Levenslessen van moderne denkers

Boeken

Hoe je een beter mens wordt

Levenslessen van moderne denkers

Henk Smeijsters
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

We leven in een tijd van verschillende crises en oorlogen. Veel moderne crises worden veroorzaakt doordat we niet of te laat in staat blijken ons denken, voelen en handelen drastisch te veranderen.

Hoe je een beter mens wordt kan daarbij helpen. Relevante inzichten uit het werk van bekende filosofen als Martha Nussbaum, Peter Sloterdijk, Joep Dohmen, Hannah Arendt, Michael Sandel en vele anderen bieden concrete inspiratie voor levenslessen die ons helpen de maatschappelijke ontwikkelingen de goede kant op te sturen. Want als ieder mens een beter mens wordt, wordt de wereld steeds een stukje beter.

 

Henk Smeijsters en ik zijn zielsverwanten. We delen de diagnose dat de mens in onze tijd zichzelf is kwijtgeraakt. Voor Henk komt dat onder meer door de teloorgang van zijn eigen vak, de andragogiek. Jong en oud zitten vandaag gevangen in de ‘ijzeren kooi’ (Max Weber). Zonder andragogisch en pedagogisch tegenwicht zijn we overgeleverd aan de markt, de social media en de technologie. Door het ontbreken van een kunstzinnige en morele vorming worden we geleefd en raakt een werkelijk zinvol leven steeds verder buiten bereik. Maar net als ik weigert Henk zich over te geven aan de wanhoop. Met een beroep op bijna twintig vooraanstaande actuele filosofen leert hij ons kostbare lessen voor een beter leven. Daarmee is dit heldere en zeer leesbare boek een bron van inspiratie voor ons allemaal.
Joep Dohmen
filosoof en auteur van vele boeken over levenskunst en persoonsvorming, lector bildung en persoonsvorming en emeritus hoogleraar wijsgerige en praktijkgerichte ethiek

Als tegenwicht voor een kritiekloze narcistische cultuur van selfies, biedt Henk Smeijsters ons tal van spiegels voor een hoogst noodzakelijke ‘tegencultuur van het zelf’. Het is deze nieuwe ‘tegencultuur’ waarin ieder individu weer de kans wordt geboden een beter mens te zijn, en net als de druppel wijn die de oceaan kleurt, de wereld weer een beetje beter te maken.
Rob Riemen
auteur en directeur van het Nexus-Instituut

Door het ruime aanbod oogt het boek als een supermarkt, maar dat is gezichtsbedrog. Henk Smeijsters heeft zijn moderne denkers niet alleen met zorg gekozen, hij zet de betekenis van hun visies voor de actuele maatschappelijke ontwikkelingen helder op een rij en vat de levenslessen die daaruit zijn af te leiden nauwgezet samen. Daar wordt de lezer in ieder geval een rijk mens van.
Bas Levering
voormalig hoofdredacteur van Pedagogiek in praktijk en emeritus lector algemene pedagogiek

 

Boekpresentatie Hoe je een beter mens wordt

Datum: zondag 17 maart
Tijd: 10.00-13.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur
Locatie: Royal Theater Heerlen, Stationsplein 5, Heerlen. De presentatie vindt plaats in de grote zaal, er is plaats voor 400 personen.
De entree is gratis, maar vriendelijk verzoek vooraf aan te melden via DEZE LINK.

Programma
9.00-10.00 uur,   Inloop
10.00-11.00 uur, Lezing door Henk Smeijsters
11.00-11.30 uur, Gesprek met de zaal
11.30-11.45 uur, Het boek aanbieden aan burgemeester Roel Wever van Heerlen
11.45-13.00 uur, Drankje en gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren in de Foyer

Treinreizigers: als je de glazen hal van het NS-treinstation in het Heerlense Maankwartier verlaat meteen rechts afslaan. Na zo’n 25 meter het wandelpad links naar beneden nemen (met uitzicht op de winkelstraat). Beneden aan het wandelpad zie je rechts het Royal Theater liggen.
Autoreizigers: naast het Royal Theater zijn twee parkeergarages, onder het Maankwartier op de hoek Parallelweg/Geerstraat (Interparking Maankwartier) en aan de Stationsstraat (Q-Park Coriocenter).

Specificaties

ISBN
9789463404143
Auteur(s)
Omvang
296 pagina's
Uitvoering
Paperback met flappen
Verschijningsdatum
20 Februari 2024