(+31)040 - 304 60 58

Vademecum van de islam

de islam in 400 begrippen

Boeken

Vademecum van de islam

de islam in 400 begrippen

Team islamologen
€ 18,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Dit vademecum behandelt vierhonderd essentiële begrippen uit de islam, samengesteld door een team van islamologen uit België en Nederland. Alle lemmata zijn inzichtelijk opgedeeld in zes relevante hoofdstukken: basisbegrippen, religieuze terminologie, recht, koran, sjiisme en fundamentalisme. Alle woorden worden in een dubbele transcriptie behandeld, die zowel de juiste uitspraak als de vertaling weergeeft.

Dit is een onmisbaar boek voor journalisten, studenten, beleidsmedewerkers en iedereen met een algemene interesse in een onderwerp dat steeds meer de actualiteit beheerst.

Specificaties

ISBN
9789460362200
Auteur(s)
Omvang
192 pagina's
Uitvoering
Gebonden uitgave, integraalband
Verschijningsdatum
11 Januari 2016

Recensies

Op: https://www.rd.nl/boeken/op-zoek-naar-de-echte-betekenis-van-islamitische-begrippen-1.551333
"Om maar direct de clou weg te geven: die van 400, het "Vade­mecum van de islam” is de beste. De bundel is geschreven door een team van islamologen uit België en Nederland, waardoor het niveau hoog is. (...) Het vademecum geeft veel nuttige context bij de behandelde begrippen, waardoor de aandachtige lezer een hoop kennis opdoet."
Jacob Hoekman

In: Protestants Nederland
"Dit vademecum is een prachtig initiatief van deze uitgever. Dit handzame boek zou eigenlijk tot de standaarduitrusting moeten behoren van journalisten, theologen, studenten en beleídsmedewerkers in het openbaar bestuur. Maar het is verder echt een zinvolle aankoop voor allen, die geïnteresseerd zijn in een religie, die in Nederland en geheel West-Europa steeds meer aan invloed wint.
De 400 essentiële begrippen uit de islam, samengesteld door een team van islamologen uit België en Nederland, zijn onderverdeeld in zes hoofdstukken: basisbegrippen, religieuze terminologie, recht, koran, sjiïsme en fundamentalisme, met daarachter een Nederlands en Arabisch begrippenregister.
Dit boek voorziet in een behoefte. Dat blijkt wel, want inmiddels is er al een tweede druk verschenen."

In: ’t Pallieterke, augustus 2016
"Voor een verklaring van islamitische termen in het algemeen verwijzen wij graag naar het “Vademecum van de islam (de islam in 400 begrippen)”, dit jaar bij de Nederlandse uitgeverij Damon uitgegeven. Het boek telt 192 bladzijden en werd samengesteld door een groep Nederlandse en Vlaamse islamologen. Alle lemmata zijn inzichtelijk opgedeeld in zes relevante hoofdstukken: basisbegrippen, religieuze terminologie, recht, Koran, sjiisme en fundamentalisme. Alle woorden worden in een dubbele transcriptie behandeld, die zowel de juiste uitspraak als de vertaling weergeeft. Dit is een onmisbaar boek voor iedereen met een algemene interesse in een onderwerp dat steeds meer de actualiteit beheerst."
Lisbeth Hoefnagels

In: Collationes 46 (2016) nr. 2
"Wie een korte uitleg zoekt van begrippen die vandaag vaak gehanteerd worden in de media, zoals afvallige, Alawieten, Al-Qaeda, Ayatollah, (...), enz., vindt in dit boek een korte, zakelijke beschrijving. Ook veel andere, mindere bekende termen komen aan bod." (...)
Dit vademecum lijkt een nuttig en leerzaam naslagwerk te zijn, dat de indruk geeft zich op wetenschappelijk onderzoek te baseren."
Adelbert Denaux, Brugge

In: G-Geschiedenis, juni 2016
"Zijn termen als sharia, jihad, sjiieten en soennieten ondertussen gemeengoed geworden, weinigen kennen hun precieze betekenis. Daarom is dit overzichtelijke vademecum handig. Vooral voor wie met enige kennis van zaken wil meepraten in het islamdebat. Tegelijk met de Arabische terminologie brengt het ook begrippen als abortus, geboortebeperking, doodstraf, erfenisrecht, slavernij of beeldverbod, naast vele historische of actuele namen en gebeurtenissen. De verwevenheid van de islam met jodendom en christendom komt hierbij sterk uit de verf, terwijl anderzijds haar gewelddadige expansie niet wordt verhuld."
André Capiteyn

In: Trends, 26 mei 2016
"400 begrippen worden er wetenschappelijk in uitgelegd. In de colofon is het wat zoeken naar de redactie, maar de meeste vermelde namen komen uit de academische wereld. Het opzet is anders dan wat Van Rooy deed met Waarover men niet spreekt. Het vademecum is een gedegen naslagwerk voor wie meer wenst te leren over de islam."
Michaël Vandamme

In: Kerk en Theologie, maart 2016
"Dit vademecum, primair bestemd voor journalisten, studenten en beleidsmakers, maakt een bijzonder gedegen en deskundige indruk."
Liuwe H. Westra

In: Katholiek nieuwsblad, 5 februari 2016
"Wilt u zich serieus verdiepen in de islam? Dan is dit een uitmuntend vademecum. (...) Deze objectieve islam-informatie in handzame vorm is beslist een aanbeveling waard."
Henk Rijkers

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk