(+31)040 - 304 60 58

Onderweg in Zijn en Tijd

Inleiding in het leven en werk van Martin Heidegger

Boeken

Onderweg in Zijn en Tijd

Inleiding in het leven en werk van Martin Heidegger

Alfred Denker
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

“Hij werd geboren, deed zijn werk en stierf” – zo kernachtig vatte Martin Heidegger samen wat aan het leven van Aristoteles filosofisch van belang was. Veel meer had hij liever niet van zichzelf blootgegeven. Maar leven en werk vormen, zoals Alfred Denker in Onderweg in Zijn en Tijd laat zien, juist bij Heidegger een onlosmakelijke eenheid. In dit boek wordt Heideggers levens- en denkweg in zijn belangrijkste stadia zichtbaar en begrijpelijk gemaakt.

Dit boek is een vertaling van Unterwegs in Sein und Zeit, eveneens van de hand van de Nederlandse Heidegger-expert Alfred Denker. In deze Nederlandse vertaling wordt ook ingegaan op de ‘Schwarze Hefte’ en de recent ontdekte brieven van Heidegger aan zijn broer. Hierdoor ontstaat er een compleet beeld van het leven en werk van een van de belangrijkste filosofen uit de twintigste eeuw.

In Dagblad Trouw stond op 8 december 2017 een interview met Alfred Denker over Onderweg in Zijn en Tijd. U kunt het interview terug lezen door HIER te klikken.

Specificaties

ISBN
9789463401180
Auteur(s)
Omvang
264 pagina's
Uitvoering
Hardcover, met zwart/wit foto's
Verschijningsdatum
04 December 2017
Verschenen in de serie

Recensies

In: Friesch Dagblad, Donderdag 28 december 2017
"Denker geldt als een goed kenner van het werk van de duistere en controversiële filosoof uit Freiburg; hij werkt aan een biografie over Martin Heidegger. Het nu verschenen boek van Denker laat zich lezen als de wens Heideggers denken niet in zijn verkeerde politieke keuzes op te sluiten. 
(...)
Het hoofdstuk over ‘Zijn en Tijd’ is het moeilijkste in het boek van Alfred Denker, hoe helder hij ook schrijft. Overtuigend geeft hij weer hoe Heidegger in dit denken vastliep."
Wessel ten Boom

In: Nederlands Dagblad, vrijdag 5 januari 2018
"diepgravend, maar beknopt (...) ontluisterende blik op de duistere kant van Heidegger"
Remco van Mulligen

"De lezer ... moet zich ook stap voor stap de volstrekt eigen taal van Heidegger eigen maken. Alfred Denker beheerst die taal als weinig anderen. Hij neemt in deze biografie de lezer mee op zijn verkenningsreis langs de vaak moeilijk te volgen denkwegen van Heidegger. Voor kenners is dat zeer informatief.
NBD Biblion, D.G. van der Steen

In Tijdschrift Filosofie:
"Alfred Denker werpt een boeiend nieuw perspectief op leven en denken van Heidegger"
Charles Vergeer