(+31)040 - 304 60 58

Animo

Een kleine filosofie van het spelende leven

Boeken

Animo

Een kleine filosofie van het spelende leven

Jeroen Vanheste
€ 19,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Ons leven bestaat voor een groot deel uit dagelijkse verplichtingen, zoals studeren, werken en zorgen voor jezelf en anderen. Alleen door aandacht en zorg te besteden aan jezelf, je relaties en je persoonlijkheid, kun je extra glans aan je leven geven. En daarvoor is het nooit te laat. Ongeacht je leeftijd blijft het altijd mogelijk om het leven al spelend en als een kunstwerk te benaderen.

Dit boek pleit voor het spel als een vorm van levenskunst en bevat een kleine filosofie van het spelende leven. Een spelend leven is een leven met animo: een leven met smaak, stijl, plezier, energie en enthousiasme, kortom met bezieling. Animo is daarom een oproep om je leven een speelse lichtheid en kleur te geven door het te benaderen als een spel waarvan je de regels deels zelf vastlegt.

Specificaties

ISBN
9789463402859
Auteur(s)
Omvang
152 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
21 Oktober 2020

Recensies

NDB Biblion, december 2020
"De Nederlandse docent filosofie, Jeroen Vanheste (1964) geeft zijn nieuwe boek 'Animo', geschreven in volle pandemie-periode, de stimulerende ondertitel 'Een kleine filosofie van het spelende leven'. Wat wordt verstaan onder 'homo ludens'? De auteur definieert allereerst het begrip 'mens'. Is de mens geprogrammeerd door erfelijke aanleg en economische context of is er nog vrijheid en ruimte om zèlf te bepalen hoe te leven? Na dit 'voorgerecht' gaat het boek over naar de hoofdschotel: 'het spel van het leven' verdeeld in drie grote delen: de zorg voor je eigen wereld, de zorg voor de andere mensen en de zorg voor jezelf. Wat dient verstaan te worden onder 'spel' en kan zulks een positieve invloed uitoefenen op de kwaliteit van het leven? Kan de hectiek van de dag, het familie- en beroepsleven een gunstige invloed ondergaan wanneer het leven 'spelend' wordt benaderd? Het afsluitend hoofdstuk vat alle principes nog eens samen in een aantal concrete aanbevelingen. De lezer krijgt tenslotte een nuttige 'verder lezen' als afscheid. Verfrissend, stimulerende uitnodiging tot 'het spel'."
Marc De Pril