(+31)040 - 304 60 58

Bernardus van Clairvaux, Meester in de school van de liefde

Boeken

Bernardus van Clairvaux, Meester in de school van de liefde

Guerric Aerden ocso
€ 19,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Bernardus van Clairvaux is zonder twijfel een van de boeiendste persoonlijkheden uit de twaalfde eeuw. Deze monnik, mysticus en diplomaat zette de spiritualiteit van het Westen voorgoed op nieuwe sporen, met zijn affectieve bruidsmystiek en het benadrukken van zelfkennis en subjectieve ervaring. Alleen de liefde kan de mens echt boeien en hem naar zelfrealisatie voeren, leerde Bernardus. Als spirituele meester wist hij hoe de mens in vrijheid, openheid en spontaniteit te laten opbloeien. 

Dit boek dient als inleiding op het leven en de spiritualiteit van Bernardus en vult in ons taalgebied een deplorabele leemte op in de kennis van deze fascinerende leraar van de liefde.

Specificaties

ISBN
9789463402897
Auteur(s)
Omvang
192 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
20 Augustus 2020
Verschenen in de serie

Recensies

Dagblad Trouw, 2 september 2020
In de rubriek Trouw tipt religie: "Alleen de liefde kan de mens echt boeien en alleen de liefde kan de mens naar God en naar zelfrealisatie voeren, zei de twaalfde-eeuwse cisterciƫnzer monnik Bernardus van Clairvaux. Guerric Aerden - zelf cisterciƫnzer monnik - biedt in dit boek een inleiding op het leven en denken van de invloedrijke Bernardus."

Nederlandse Bibliotheekdienst, oktober 2020
"Helder geschreven, verrijkt met vele citaten, voorzien van een bibliografie en registers biedt deze uitgave een ideale kennismaking met deze meester in de school van de liefde."
G. Mathijsen osb