(+31)040 - 304 60 58

Helden

150 epigrammen uit de Anthologia Graeca

Boeken

Helden

150 epigrammen uit de Anthologia Graeca

€ 19,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Van de duizenden epigrammen, geschreven door bekende en minder bekende dichters tussen de zevende eeuw voor en de zesde eeuw na Christus, bleven er in de Anthologia Graeca ruim vierduizend bewaard. Voor Helden selecteerde Patrick Lateur honderdvijftig epigrammen over bekende helden en heldinnen uit mythen en sagen, uit de homerische epen en uit de Griekse tragedies. Ook politieke helden, oorlogshelden en sporthelden maken deel uit van de selectie.

De epigrammen laten zien hoe de antieken zich door de eeuwen heen spiegelden aan hun mythologische helden en of aan historische figuren die zich door hun optreden onsterfelijk hadden gemaakt. In deze tweetalige bloemlezing weerklinken de heroïsche epigrammen in diverse toonaarden, want over heldhaftige figuren wordt er nu eens ernstig en diepzinnig, dan weer luchtig en spottend geschreven. Maar altijd scherp en beknopt, zoals het van puntgedichten wordt verwacht.

Specificaties

ISBN
9789463402422
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
216 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
14 November 2019

Recensies

In: Hermeneus, 02 2020
"Net als in eerder vertalingen heeft :ateur het oorspronkelijke metrum losgelaten, wat veelal leesbare en prettige Nederlandse gedichten oplevert."
Cas van Appeven

In: Prora, september 2020
"Na een korte inleiding, waarin het begrip 'held' wordt gesitueerd, staan de Griekse teksten met Nederlandse vertaling door Patrick Lateur. Die volgt een vrij getrouw het Grieks, zonder goede leesbaarheid en po√ętische zeggingskracht uit het oog te verliezen (niet dat we daar in het geval van meestervertaler Lateur aan twijfelen."
Joeri Facq

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk