(+31)040 - 304 60 58

De pansofie van Comenius

Zijn zoektocht naar allesomvattende wijsheid

Boeken

De pansofie van Comenius

Zijn zoektocht naar allesomvattende wijsheid

H.E.S. Woldring
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

De Tsjechisch-Nederlandse geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670) is een fascinerende schrijver. Wie met een boek van hem begint, komt voor verrassingen te staan. De schrijver neemt je mee langs denkwegen met onvermoede vergezichten, en je weet niet waar je uitkomt.

Met zijn creatieve geest onderneemt Comenius een zoektocht naar een alomvattende wijsheid. Ondanks dit pretentieuze streven, blijft hij doorgaans dicht bij het leven van alledag. Hij laat zien dat de beginselen van wijsheid in het alledaagse leven verborgen liggen. Deze beginselen bewerkt hij om de samenwerking tussen de wetenschappen te bevorderen en het onderwijs en de samenleving te vernieuwen. Comenius’ denken is niet alleen toekomstgericht, maar zijn manier van denken laat ook zien dat het mogelijk is de toekomst te openen. Hij wijst wegen om mogelijkheden in het menselijk leven niet onbenut te laten.

Specificaties

ISBN
9789463400107
Auteur(s)
Omvang
208 pagina's
Uitvoering
Gebonden uitgave
Verschijningsdatum
21 November 2016

Recensies

In: Friesch Dagblad, 21 januari 2017
"Zijn gedachten over pedagogiek waren destijds revolutionair. Vandaar dat er veel meestal christelijke scholengemeenschappen naar hem zijn vernoemd.
(...)
Hij had een groot bezwaar tegen de opvatting dat alleen natuurwetenschappelijke methoden de werkelijkheid kunnen verklaren. En met deze opvatting is hij heel actueel."
Anko de Vries

In: NBD Biblion, 11 januari 2017
"De Tsjechisch-Nederlandse geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670) is vooral bekend als pedagoog. Maar hij was meer: als filosoof en theoloog ontwikkelde hij een imposant en alomvattend denksysteem, de pansofie, waarin hij wetenschap en waarden en wijsheid integreert. Doel: het verbeteren van de wereld en het bevorderen van de vrede. H.E.S. Woldring, emeritus hoogleraar politieke filosofie aan de VU, schreef eerder een boek over het leven van Comenius. In dit nieuwe boek zet hij de ontwikkeling van diens denken uiteen en plaatst het in zijn tijd. Met talrijke voetnoten, een index op persoonsnamen en een uitvoerige literatuuropgave. Gebonden uitgave met leeslint."
Dr. D.G. van der Steen

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk