(+31)040 - 304 60 58

Mensbeelden en levenskunst

De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven

Boeken

Mensbeelden en levenskunst

De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven

Dick Kleinlugtenbelt
€ 19,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie Kleinlugtenbelt-Levenskunsten

Mensbeelden zijn van alle tijden en hebben een grote praktische betekenis. Ze dienen dan ook begrepen en verhelderd te worden vanuit levenservaringen en samenlevingsverbanden. Iedere mens leeft een bepaald mensbeeld.
Levenskunst richt zich op de vormgeving van het eigen leven en dat van anderen. Ze houdt zich bezig met vragen als: hoe kan ik mijn leven leiden? Wat is een verstandige keuze? Hoe geven mensen hun leven gestalte vanuit hun mensbeeld? Welke levenskunst past bij welk mensbeeld? En om wat voor soort kunst gaat het?
In Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven worden de mensbeelden van zeven moderne filosofen, waaronder die van Nussbaum, Nietzsche, Kierkegaard en Heidegger, verhelderd, besproken en vergeleken.
De verbinding tussen mensbeelden en levenskunst ligt in het beantwoorden van vragen als: hoe geven mensen hun leven gestalte vanuit hun mensbeeld? Welke levenskunst past bij welk mensbeeld? Welke opvattingen over de mens gaan schuil onder de levenskunst? Het is een mensbeeld dat de basis legt voor de mogelijkheden om het eigen leven te leven en keuzes te maken.

Dit is het eerste boek in een trilogie over levenskunst. Het tweede boek Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander (2010) behandelt klassieke filosofen, zoals Socrates, Aristoteles en Seneca en eindigt met Michel de Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst.
In het derde boek Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven (2018) komen tien levenskunstoefeningen aan de orde die verbonden zijn met actuele levensvragen, zoals de omgang met onrust, haast, voortdurende veranderingen, keuzes en de eindigheid van het leven.

 

Specificaties

ISBN
9789463401272
Auteur(s)
Omvang
224 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
24 November 2018
Verschenen in de serie

Recensies

In: Nederlandse Bibliotheek Dienst, 26 februari 2019
"De tekst is toegankelijk voor mensen zonder een opleiding in de filosofie, geschreven op een enthousiaste manier en zonder overdreven hoogdravend te doen."
Wim Fiévez

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk