(+31)040 - 304 60 58

De Federalist Papers

bakermat van het moderne constitutionalisme

Boeken

De Federalist Papers

bakermat van het moderne constitutionalisme

Allard Altena , Wouter de Been , Emma Cohen de Lara , Niels Graaf , Paul de Hert , Michel Huysseune , Katrien Keyaerts , Andreas Kinneging , Hans-Martien ten Napel , Patrick Overeem , Jean-Marc Piret , Matthias Storme , Gerard Versluis
€ 29,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie De Debatten
Onder redactie van Paul de Hert, Andreas Kinneging en Gerard Versluis.

De Federalist Papers worden zeer geprezen door vele presidenten van de V.S., waaronder Washington, Jefferson en Theodore Roosevelt. Het Amerikaanse Hooggerechtshof citeert er tot op de dag van vandaag regelmatig uit als maatgevend voor de uitleg van de Constitutie. En politiek historicus Clinton Rossiter noemt ze ‘the most important work in political science that has ever been written, or is likely ever to be written, in the United States.’ Een werk dat volgens Tocqueville, de auteur van hét standaardwerk over democratie, ‘overal ter wereld gelezen zou moeten worden door wie in politiek en recht is geïnteresseerd’.
In deze bundel worden de Federalist Papers, voor het eerst in de geschiedenis van de Lage Landen, voor een Nederlandstalig publiek ingeleid en becommentarieerd.

Specificaties

ISBN
9789463401371
Auteur(s)
Redacteur(en)
Omvang
336 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
17 Mei 2018
Verschenen in de serie

Recensies

In: Kleio, februari 2019
"Voor het eerst is er een Nederlandstalig boek dat de papers duidt."
Ben Vriesema


In: NBD Biblion, 3 oktober 2018

"Het boek is niet eenvoudig, maar biedt goede handvatten voor de actuele debatten hierover. Het boek bevat talrijke Engelse citaten en per hoofdstuk voetnoten en een korte literatuurlijst."
Dr. G.H. Hagelstein

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk