(+31)040 - 304 60 58

Slecht zicht

Een hommage aan de twijfel

Boeken

Slecht zicht

Een hommage aan de twijfel

Herman M. van Praag
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Van Praag gaat in Slecht Zicht verder op de weg die hij is ingeslagen in zijn boeken God en Psyche, Het Verstand te Boven en Net Voorbij de Rede: de vrijmoedige, maar respectvolle interpretatie van en beschouwingen over het Godsbegrip, de Bijbel en daarin figurerende personen.

Hij voert in dit boek een jonge Judeeër ten tonele, Amos geheten, levend in de eerste helft van de eerste eeuw, die op zoek is naar zijn identiteit. Amos gaat hiervoor de discussie aan met vertegenwoordigers van de voornaamste religieuze en levensbeschouwelijke stromingen in zijn gemeenschap. Hij verneemt een stortvloed aan verschillende, vaak tegenstrijdige opvattingen en stelt zich zeer kritisch op.

Hij komt tot de conclusie dat zijn zoektocht geen pasklaar dogmatisch eindpunt kent. Hij zal uit de overdaad zelf een spiritueel “menu” moeten samenstellen dat hem past, dat zijn leven diepgang en betekenis geeft. Dialectiek zal zijn leidster zijn en twijfel de grondslag vormen van zijn religieuze leven.

 

Trouw, februari 2018
Herman M. Van Praag hield in februari 2018 een interview met Trouw. U kunt het teruglezen door HIER te klikken.

Specificaties

ISBN
9789463400992
Auteur(s)
Omvang
280 pagina's
Uitvoering
Hardcover
Verschijningsdatum
21 Mei 2017

Recensies

In: Streven, juni 2018
"Slecht zicht. Een hommage aan de twijfel
verheldert op boeiende wijze de blijvende betekenis van de twijfel vanuit een joods perpectief. Het boek is mooi en compositorisch knap, in heldere taal geschreven en geeft de lezer en passent veel informatie over de smeltkroes van geloofsopvattingen waaraan de joodse wereld van de eerste eeuw rijk was."
Henk Haenen

In: Trouw, februari 2018
Herman M. Van Praag hield in februari 2018 een interview met Trouw. U kunt het teruglezen door HIER te klikken.

In: Nieuw Israëlietisch Weekblad, juli 2017
"Slecht zicht blijft zeker de moeite van het lezen waard."
Leo Mock

In: Sophie, december 2017
"Twijfel behoedt een mens voor intelectuele hoogmoed, eigenwijsheid en scherpzinnigheid. Herman van Paarg heeft ons op meesterlijke wijze het voordeel daarvan voorgehouden: the benefit of the doubt."
Peter Nissen

In: de Soefi-gedachte, november 2017
"Het is een theïstisch boek dat zich richt op hen die er behoefte aan hebben hun leven een verticale dimensie te geven en deze zoeken binnen een monotheïstisch kader. Een prachtige inleiding in het gedachtegoed van Joodse en Griekse denkbeelden"

Veilig betalen met

Veilig betalen met
Webshop keurmerk
Webshop keurmerk