(+31)040 - 304 60 58

Schrijf me en ik stuur je antwoord

Acht brieven

Boeken

Schrijf me en ik stuur je antwoord

Acht brieven

Aurelius Augustinus
€ 18,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie: Augustinus-uitgave

Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Arie Akkermans en Hans van Reisen
Met medewerking van Vincent Hunink

Van Aurelius Augustinus (354-430) zijn ruim 300 brieven bewaard gebleven. Daarmee is Augustinus’ briefwisseling een van de belangrijkste van de laatantieke cultuur.

Deze uitgave bevat acht brieven. Zes ervan zijn van Augustinus, twee brieven heeft hij ontvangen van hoge bestuurders in het Romeinse rijk. De brieven zijn verschillend in lengte en sfeer. Maar in alle brieven gaat het om belangrijke onderwerpen van het christelijke geloof en van de samenleving. Met een bevriende bisschop probeert Augustinus het vaak bovenmatige alcoholgebruik bij de bevolking aan banden te leggen. En in brieven aan vertegenwoordigers van het Romeins bestuur in Noord-Afrika zet hij zich later als bisschop in voor reclasseringshulp aan zware misdadigers en ageert hij tegen marteling en doodstraf. In twee langere brieven staat hij uitvoerig stil bij het hoe en waarom van Gods menswording en bij de vraag hoe publieke overheidsdienaren zich moeten hoeden voor corruptie ter wille van hun dienstbaarheid aan rechtvaardige vrede.

Joop van der Elst interviewde Hans van Reisen over Aurelius Augustinus, Schrijf me en ik stuur je antwoord. U kunt het interview terugluisteren:

Joop van der Elst · Hans Van Reisen Augustinus Schrijf me en ik stuur je een antwoord

Specificaties

ISBN
9789463403009
Oorsponkelijke titel
Epistulae 29 en 132-138
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
128 pagina's
Uitvoering
Gebonden boek
Verschijningsdatum
23 Maart 2021
Verschenen in de serie

Recensies

Trouw, 28 april 2021, KLIK HIER voor de recensie
Vijf sterren recensie (vijf sterren uit vijf sterren)

Trouw tipt religie
24-3-2021
"Kerkvader Aurelius Augustinus (354-430) was een brievenschrijver. Zo'n 300 van zijn brieven zijn bewaard gebleven. In dit boekje zijn acht daarvan opgenomen (die nog niet eerder in het Nederlands werden vertaald). Het is een gevarieerde bundel geworden, want de brieven gaan over nogal uiteenlopende onderwerpen: drankgebruik, de doodstraf, de menswording van God, corruptie."

NBD Biblion
"keurig verzorgde uitgave (...) Omdat deze teksten nog niet eerder in het Nederlands waren vertaald, is deze goed gedocumenteerde uitgave een aanwinst voor wie in Augustinus is geïnteresseerd."
Prof. Dr. K.A.D. Smelik

Nederlands Dagblad, 4 juni 2021
"Deze brieven geven een prachtig inkijkje in het dagelijks leven van kerk en bestuur ten tijde van het Romeinse bewind in de vierde en vijfde eeuw. (...) verzorgde uitgave"
Wim van der Aa