(+31)040 - 304 60 58

Kant, Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede

Boeken

Kant, Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede

Immanuel Kant , Paul de Hert , Michel Huysseune , Andreas Kinneging , Maarten Colette , Bart Labuschagne , Xavier Meulders , Niels van Dijk , Rob Wiche , Paul Cobben , Jacques De Visscher , Arthur Kok , Martin Moors , Ann Van Sevenant , Donald Loose , Jozef Waanders
€ 29,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie De Debatten
Onder redactie van Paul de Hert, Andreas Kinneging en Maarten Colette

Met Immanuel Kant (1724-1804) bereikt de westerse filosofie een hoogtepunt en wordt ze de invloedrijke en solide discipline zoals we die vandaag kennen. 

In Kant. Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede laten academici uit Nederland en België hun licht schijnen op Kants tijdloze klassiekers op het vlak van het menselijke kenvermogen, de ethiek, de esthetica en het recht. Zij herinneren hierbij aan de beladen tijd waarin hij leefde en schreef en aan de pennen die Kant in beroering bracht. Het boek is een veelzijdige en toegankelijke interpretatie van het glasheldere denkwerk van een van de grootste filosofen ooit en brengt kanttekeningen aan bij zijn observaties alsook ten opzichte van de ideeën die in onze tijd over zijn werk de ronde doen.

Specificaties

ISBN
9789463403122
Auteur(s)
Redacteur(en)
Omvang
328 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
10 November 2021
Verschenen in de serie