Kant, Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede
Kant, Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede
€ 29,90
Auteurs :
Andreas Kinneging, Ann Van Sevenant, Arthur Kok, Bart Labuschagne, Donald Loose, Immanuel Kant, Jacques De Visscher, Jozef Waanders, Maarten Colette, Martin Moors, Michel Huysseune, Niels van Dijk, Paul Cobben, Paul de Hert, Rob Wiche, Xavier Meulders
ISBN:
9789463403122
Verschenen:
10-11-2021
Omvang:
328 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Aantal:
Kant, Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede

Verschenen in de serie De Debatten
Onder redactie van Paul de Hert, Andreas Kinneging en Maarten Colette

Met Immanuel Kant (1724-1804) bereikt de westerse filosofie een hoogtepunt en wordt ze de invloedrijke en solide discipline zoals we die vandaag kennen. 

In Kant. Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede laten academici uit Nederland en België hun licht schijnen op Kants tijdloze klassiekers op het vlak van het menselijke kenvermogen, de ethiek, de esthetica en het recht. Zij herinneren hierbij aan de beladen tijd waarin hij leefde en schreef en aan de pennen die Kant in beroering bracht. Het boek is een veelzijdige en toegankelijke interpretatie van het glasheldere denkwerk van een van de grootste filosofen ooit en brengt kanttekeningen aan bij zijn observaties alsook ten opzichte van de ideeën die in onze tijd over zijn werk de ronde doen.