040 - 304 60 58

Belijdenissen

Paperback

Boeken

Damon Dinsdag 20 juni

Vandaag in de Damon Dinsdag het beroemde fragment over tijd uit de Belijdenissen van Aurelius Augustinus. "Wat is tijd? Er is dus ook geen tijd geweest dat u niets hebt gedaan, want u hebt de tijd j...

Lees meer

Belijdenissen

Paperback

Aurelius Augustinus
€ 24,90

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Verschenen in de serie: Augustinus-uitgaven

Als Augustinus (354-430) een paar jaar bisschop van Hippo Regius in Noord-Afrika is, schrijft hij in grote openheid over zijn persoonlijke geloofsgeschiedenis zijn Belijdenissen, een boek dat getuigt van diep inzicht en grote literaire kwaliteit. Hierin laat hij zich kennen als een zoekende mens en gelovige. Hij roept zijn lezers op zich te bezinnen op fundamentele waarden van de christelijke traditie.

De Belijdenissen van Augustinus worden algemeen gezien als een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Door de eeuwen heen blijft het werk lezers aanspreken tot op de dag van vandaag. 

In deze meest recente Nederlandse vertaling heeft Wim Sleddens met veel zorg het vaak moeilijke Latijn van Augustinus in helder Nederlands vertaald. Samen met de overzichtelijke indeling is deze uitgave een zeer toegankelijke uitvoering van het beroemde werk van Augustinus.

Specificaties

ISBN
9789463401227
Oorsponkelijke titel
Confessiones
Auteur(s)
Vertaler(s)
Omvang
344 pagina's
Uitvoering
Paperback
Verschijningsdatum
24 Oktober 2017
Verschenen in de serie

Recensies

In: Collationes, nr 3 2018
"Voor wie zich wil verdiepen in deze evergreen van de spirituele literatuur, is deze heruitgave van Sleddens' vertaling zeer welkom"
Adelbert Denaux, Brugge