Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief - Uw Damon boek (gratis) in cadeaupapier

Doorgaans betaalt u € 1 om een boek in cadeaupapier in te laten pakken, maar in de maand december is dat helemaal gratis!
Wilt u uw boeken in cadeaupapier ontvangen? Vink in uw winkelwagen 'Ik wil mijn bestelling verpakt in cadeaupapier' aan of geef dit aan bij 'opmerkingen'. Wij pakken onze mooie boeken graag voor u in!
Mocht u vragen hebben, dan kunt u mailen naar: info@damon.nl of bellen naar: 040-3046058.

IMG_6319


Recent verschenen!


Moderne levenskunsten, Deel 3
De mens en de kunst van het leven
Dick Kleinlugtenbelt

Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel geleefd te worden. Ze hebben moeite met het vinden van rust, het constant keuzes moeten maken en het indelen van hun tijd. Hoe moet je hiermee omgaan? En hoe kun je je leven zin geven?
Levenskunsten spelen in op de behoefte het leven zin te geven. In 'Moderne levenskunsten, De mens en de kunst van het leven' komen tien levenskunstoefeningen aan bod die daarbij kunnen helpen. De oefeningen maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid, het vertrouwen en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Ze zijn geen pijnstillers, die verdoven en oplossingen voor de korte termijn bieden, maar ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. Oefenen als het kloppend hart van de levenskunst.

Dit is het derde boek van een trilogie over levenskunst. Het eerste boek 'Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven' bespreekt zeven moderne filosofen, zoals Kierkegaard, Nietzsche, Foucault en Nussbaum.
Het tweede boek 'Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander' behandelt klassieke filosofen, zoals Socrates, Aristoteles en Seneca en eindigt met Michel de Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 129 6 | € 19,90 | inkijkexemplaar »Zal dinsdag verschijnen!


Hesiodos, Alle goden!
Theogonie
Vertaald en toegelicht door Ronald Blankenborg
Onder redactie van Vincent Hunink

Hesiodos van Askra, een tijdgenoot en misschien zelfs een concurrent van de epische dichter Homeros (achtste eeuw v.Chr.), staat bekend als de oudste vertegenwoordiger van zogenoemde didactische poëzie, een genre dat in navolging van zijn Theogonie gedurende heel de oudheid en nog lang daarna beoefend is. Zijn opsomming van goden en hun nakomelingen lijkt eindeloos en op het eerste gezicht zonder een duidelijke verhaallijn. Toch fascineert Hesiodos zijn toehoorders met zijn onuitputtelijke kennis, zijn vermogen het chaotische te ordenen, en de betovering van zijn lijsten van namen afgewisseld met korte en sprekende verhalen over monsters en heksen.

Deze uitgave biedt een Nederlandse vertaling van Hesiodos’ Theogonie in ritmisch proza, een weergave die moderne lezers zowel het verhalende als het herhalende van de godencatalogus wil laten ervaren.

Theogonie combineert gewaardeerde, van oudsher overgeleverde kennis met een onmiskenbare voorliefde voor weten-om-te-weten van de dichter.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 147 0 | € 14,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2018 Uitgeverij Damon


Afmelden